Poszukiwana DOBRA ładowarka

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Poszukiwana DOBRA ładowarka

Post autor: Dziubek »

Witajcie.
Poszukuję dobrej ładowarki do aku AA/AAA, jak by miała opcję ładowania 18650 to by była bajka. Odpadają wynalazki typu Pentagram, GP itp. Chcę coś naprawdę dobrego. Budżet to max 200 zł, nie wchodzi w rachubę zakup z poza PL - gwara itp.

Głównie zależy mi na :
- Jakości :)
- Ważne aby miała zabezpieczenie przed przgrzaniem, zwarciem itp. aku no i samej ładowarki, nie wiem jak profesjonalnie ta funkcja się nazywa
- ładowaniu różnym prądem
- opcja rozładowania
- refresh czy jak to tam się zwie (chodzi o odświeżanie dawno nie używanych aku)
- tryb analizy aku i podanie finalnej pojemności
- fajnie jak by miała opcję szybkiego ładowania, używana dosłownie raz na x czasu gdy będą potrzebne aku na "już"
- ładowanie jednej sztuki a nie tylko parami
- Gwarancja więcej niż 2 lata mile widziana

Do tej pory znalazłem i rozkminiam nad modelami :
1. NC3000
2. TC6000
3. MH-C9000

Niestety nie mają opcji ładowania 18650 ale to jest do przeżycia. Chyba że Wy znacie jakiś ciekawy model z opcją ładowania 18650 + AA + AAA ?
Aby nie było, wiem że mogę z opisów porównać te 3 sztuki ale dla mnie to mega różnicy między nimi nie ma a połowa opisów kompletnie nic nie mówi. Osobiście zdaje mi się najlepsza MH-C9000 ale wolę się upewnić aby nie utopić 200 zł.[/list]

Pozdrawiam.
plecho1
Kontakt:

Post autor: plecho1 »

Może nie ma wszystkiego czego oczekujesz ale to na prawdę dobry sprzęt http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=19558
Naładuje każdy rodzaj aku jaki potrzebujesz oraz ma funkcję testu ogniw tylko pewnie nie ma gwarancji.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Super, ale to tylko China a pisałem wcześniej że nie bardzo. Chyba że user wystawi mi FV.

Aby było ciekawiej doszukałem się porównania tutaj

i wychodzi na to że NC-3000 jest najlepsza jeśli chodzi o funkcję. Ktoś doświadczony może to potwierdzić ?
Ten pomiar rezystancji wewnętrznej to jakaś ważna cecha ładowarki ?
michal1

Post autor: michal1 »

Dzięki niemu możesz ocenić stopień zużycia ogniwa. Niestety w Liitokali nie działa to dobrze, w przypadku tej ładowarki też może tak być.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Z całym szacunkiem ale Liitokali kompletnie odpada, na polu bitwy zostaje NC-3000 vs MH-C9000, tak ciągle czytam i szukam opinii i chyba nie warto dopłacać do 9000. Ta 3000 myślę że da radę, ale poproszę jeszcze o jakieś opinie.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Koszty poszły na bok, zamówiony OPUS. Tylko pytanie, jest gdzieś do niego polski manual ?
ODPOWIEDZ