Witajcie.
Poszukuję dobrej ładowarki do aku AA/AAA, jak by miała opcję ładowania 18650 to by była bajka. Odpadają wynalazki typu Pentagram, GP itp. Chcę coś naprawdę dobrego. Budżet to max 200 zł, nie wchodzi w rachubę zakup z poza PL - gwara itp.
Głównie zależy mi na :
- Jakości
- Ważne aby miała zabezpieczenie przed przgrzaniem, zwarciem itp. aku no i samej ładowarki, nie wiem jak profesjonalnie ta funkcja się nazywa
- ładowaniu różnym prądem
- opcja rozładowania
- refresh czy jak to tam się zwie (chodzi o odświeżanie dawno nie używanych aku)
- tryb analizy aku i podanie finalnej pojemności
- fajnie jak by miała opcję szybkiego ładowania, używana dosłownie raz na x czasu gdy będą potrzebne aku na "już"
- ładowanie jednej sztuki a nie tylko parami
- Gwarancja więcej niż 2 lata mile widziana
Do tej pory znalazłem i rozkminiam nad modelami :
1. NC3000
2. TC6000
3. MH-C9000
Niestety nie mają opcji ładowania 18650 ale to jest do przeżycia. Chyba że Wy znacie jakiś ciekawy model z opcją ładowania 18650 + AA + AAA ?
Aby nie było, wiem że mogę z opisów porównać te 3 sztuki ale dla mnie to mega różnicy między nimi nie ma a połowa opisów kompletnie nic nie mówi. Osobiście zdaje mi się najlepsza MH-C9000 ale wolę się upewnić aby nie utopić 200 zł.[/list]
Pozdrawiam.
Poszukiwana DOBRA ładowarka
Może nie ma wszystkiego czego oczekujesz ale to na prawdę dobry sprzęt http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=19558
Naładuje każdy rodzaj aku jaki potrzebujesz oraz ma funkcję testu ogniw tylko pewnie nie ma gwarancji.
Naładuje każdy rodzaj aku jaki potrzebujesz oraz ma funkcję testu ogniw tylko pewnie nie ma gwarancji.
Super, ale to tylko China a pisałem wcześniej że nie bardzo. Chyba że user wystawi mi FV.
Aby było ciekawiej doszukałem się porównania tutaj
i wychodzi na to że NC-3000 jest najlepsza jeśli chodzi o funkcję. Ktoś doświadczony może to potwierdzić ?
Ten pomiar rezystancji wewnętrznej to jakaś ważna cecha ładowarki ?
Aby było ciekawiej doszukałem się porównania tutaj
i wychodzi na to że NC-3000 jest najlepsza jeśli chodzi o funkcję. Ktoś doświadczony może to potwierdzić ?
Ten pomiar rezystancji wewnętrznej to jakaś ważna cecha ładowarki ?
Z całym szacunkiem ale Liitokali kompletnie odpada, na polu bitwy zostaje NC-3000 vs MH-C9000, tak ciągle czytam i szukam opinii i chyba nie warto dopłacać do 9000. Ta 3000 myślę że da radę, ale poproszę jeszcze o jakieś opinie.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Koszty poszły na bok, zamówiony OPUS. Tylko pytanie, jest gdzieś do niego polski manual ?
Moje recenzje oświetlenia na YouTube