Specjalista od Photoshopa

....nie pasujące gdzie indziej...
luzik

Specjalista od Photoshopa

Post autor: luzik »

Poszukuję kolegi biegłego w obróbce w Photoshopie. Mam fotkę z fajną rybą, ale na zdjęciu jest cień trójnoga do ważenia rybki no i sam trójnóg, który trochę szpeci fotkę. Jeżeli na forum jest ktoś kto potrafiłby usunąć z foty/fotek te parę elementów bardzo proszę o kontakt na PW. Będę zobowiązany za pomoc! Jeśli trzeba - zapłacę...

Obrazek
Ostatnio zmieniony sobota 18 cze 2016, 22:43 przez luzik, łącznie zmieniany 1 raz.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Pokaż te fotki.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Zależy od wersji PSa ale chyba od CS2 jest łatka, która w automacie ładnie usuwa wszelkie niepotrzebne fragmenty. Oczywiście w 100% powiększeniu można zauważyć korekty ale obrabiając zdjęcie np 20mpix, po przeskalowaniu do 3mpix jest to praktycznie niezauważalne.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Wystarczy teraz że wkleisz resztę twarzy

Obrazek
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

W Gimpie też można usuwać :)
ILPT
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Prawda i to od 2000 roku za pomocą wtyczki Resynthesizer
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
luzik

No nieżle... Rysiu. - pozwoliłem sobie wysłać PW do Ciebie bo kompletnie nie kumam co i jak.
luzik

Temat mało światełkowy ale zawsze mogę tu znależć pomoc! Sprawa rozwiązana, więc może żeby nie śmiecić - usunąć temat??
Awatar użytkownika
wwd

Post autor: wwd »

Ładny okaz :mrgreen:
luzik

Dziękuję, ale kolega robiący mi foty wybrał fatalne momenty do zrobienia fotek, przez co nie oddają one realnej wielkości ryby... no i to samo się tyczy stojaka jako wątpliwego uzupełnienia całości. Nie ma to jak zasada - umiesz liczyć - licz na siebie :zly: Mam dużo lepsze fotki które rozbiłem sam z użyciem samowyzwalacza, choć jest to trudne gdy się ma tylko 10 sekund na wszystko! Pretensje wtedy można mieć tylko do siebie.
Awatar użytkownika
wwd

Post autor: wwd »

Ja polecam statyw + pilot i wyzwalanie na 2s. Jeżeli zdjęcia robi ktoś kto nie bardzo umie, to nigdy nie będziemy zadowoleni, wiem bo przerabiałem takie sytuacje. Statyw + pilot to więcej kombinacji ale za to lepsze efekty :)
luzik

Pilot powiadasz... No to spróbuj go użyć w sytuacji kiedy obydwie ręce masz zajęte trzymaniem śliskiej ruszającej się i ważącej kilkanaście kilogramów ryby ustawiając ją przy tym we właściwy sposób. Teraz radzę sobie jeśli jestem sam nad wodą używając smartfona na statywie i uruchamiając wykonanie fotki komendą głosową bo trzeciej ręki nie mam. Koledze już podziękowałem za współpracę... :|
ODPOWIEDZ