Latarka rowerowa do kolarki miejskiej

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
fatchris

Latarka rowerowa do kolarki miejskiej

Post autor: fatchris »

Witam serdecznie użytkowników tego forum.

Chciałbym zakupić sobie jakąś fajną latareczkę do 150zł. 80% czasu spędzam na rowerze w miejście jest to kolarka z lat 80 (aczkolwiek czasami użyłbym w 2 pozostałych rowerach). Wiem że mocno polecany od kilku lat jest Convoy S2 ale naprawdę nie wiem jaki kolimator będzie najbezpieczniejszy do miasta i jaka barwa światła. Drugie pytanie to o akumulatorki mam kilka w domu między innymi firmy sanyo czy varta i ładowarkę czy muszę zainwestować w lepsze paluchy i ładowarkę do tej latareczki?

Pozdrawiam
michal1

Post autor: michal1 »

Cześć,
Ja na Twoim miejscu wybrałbym Convoy S2+ z reflektorem OP albo kolimatorem świecącym węziej niż 20x60, czyli 30st. przykładowo. Polecam obejrzeć zdjęcia :) .
Barwa - myślę że 3C/4C będzie odpowiednia.
Do tej latarki potrzebujesz specjalnych akumulatorków - ogniw litowo-jonowych w rozmiarze 18650. Należy kupować tylko sprawdzonych firm. Samsung, Sanyo, LG, Panasonic itd o jak największej pojemności w cenie ok. 20zł/szt. Do tego potrzebna jest specjalna ładowarka. Polecane i tanie są: Lii-100, Nitecore I2.
ODPOWIEDZ