Dostałem właśnie wersję z neutralną diodą i powiem, że dla mnie jest to niestety barwa zimna (okolice 5500K a może i więcej). Zdecydowanie bardziej ucieszył bym się z barwy bliżej 4500K no ale na szczęście nie ma żadnych nalotów i może dlatego w nazwie jest słowo "neutral". Może po świeceniu nocnym bardziej spodoba mi się jej barwa, bo na razie nieco jestem zawiedziony. Diody XM-L2 3D są znacznie cieplejsze a niby to jest dopiero barwa neutralna. Armytek Wizard warm ma przy niej barwę jak świeczka, choć to cieplejszy neutral jest.
Nie zmienia to faktu, że taki producent nie powinien mieć latarek z diodami "jakie się trafią". Jeśli w nazwie jest neutral i wyraźnie jest zaznaczone, że chodzi o barwę światła to taka barwa powinna być.
Pisałem na cservice@ a odp mam z forumservice@ ...
Niemniej odpowiedź nadeszła w jakieś 9h i proszą o więcej fotek łącznie ze standardową - naklejka z nr przesyłki itp itd. Mają zobaczyć to i kontaktować się z dostawcą.
Może by wydzielić te kilka postów jako reklamację HC 30 CW zamiast Neutral?
U mnie jest gorsza sprawa, bo minęło już dawno 5 dni gwarancji Bangood .
Napiszę do nich jutro rano i też chciałbym konkretnej kwoty zwrotu a nie punktów, ale chyba mam niewielkie szanse.
max4max, nie możesz napisać ewentualnie przez PayPala? Może się przestraszą. A jak nie to możesz napisać że towar niezgodny z zamówieniem i żądać zwrotu całej kwoty.
max4max pisze:Może by wydzielić te kilka postów jako reklamację HC 30 CW zamiast Neutral?
U mnie jest gorsza sprawa, bo minęło już dawno 5 dni gwarancji Bangood .
Napiszę do nich jutro rano i też chciałbym konkretnej kwoty zwrotu a nie punktów, ale chyba mam niewielkie szanse.
Kolego w czym problem. Zakładasz spór na paypal, podsyłasz zdjęcia z zamówienia oraz tego co otrrzymałeś i w 99,99% przypadkach otrzymujesz pełny zwrocik. Zamawiasz jeszcze raz.
Dziś w końcu ktoś z cservice odpisał coś konkretniej i również zaproponowali mi 500 punktów, na co odpisałem, że to chyba żart i chcę 10$ na PP albo jako Gift Card, bo to będzie adekwatny koszt nowej diody z przesyłką oraz koszt jej wymiany. Także nadal nic nie wiem ale w ostateczności zakładam spór, bo 500p daje niby 5$ zniżki ale trzeba znów wydać 35$ i to na przedmioty nie objęte akurat promocją. Mam wrażenie, że BG się powoli psuje, podobnie jak to było z innymi sklepami za dawnych czasów.