HC30 NW z BG ... jednak nie neutralna dioda

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Dostałem właśnie wersję z neutralną diodą i powiem, że dla mnie jest to niestety barwa zimna (okolice 5500K a może i więcej). Zdecydowanie bardziej ucieszył bym się z barwy bliżej 4500K no ale na szczęście nie ma żadnych nalotów i może dlatego w nazwie jest słowo "neutral". Może po świeceniu nocnym bardziej spodoba mi się jej barwa, bo na razie nieco jestem zawiedziony. Diody XM-L2 3D są znacznie cieplejsze a niby to jest dopiero barwa neutralna. Armytek Wizard warm ma przy niej barwę jak świeczka, choć to cieplejszy neutral jest.
hoka

Post autor: hoka »

Ja posiadam zwykłą Nitecore HC30 i jest to moja najcieplejsza latarka ;-) może zależy jak się trafi?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Nie zmienia to faktu, że taki producent nie powinien mieć latarek z diodami "jakie się trafią". Jeśli w nazwie jest neutral i wyraźnie jest zaznaczone, że chodzi o barwę światła to taka barwa powinna być.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Mogłeś dostać wersje zwykłą. Ja tak miałem, choć zamówiłem NW. Dla diody Neutral w numerze seryjnym na latarce jest końcówka NW.

https://www.google.pl/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

rafalklis, dzięki - wszystko jasne - brakuje NW na końcu. Muszę skrobnąć do BG w tej sprawie i zobaczymy, co oni na to.
max4max

Post autor: max4max »

ElSor, Daj znać co i jak bo ja właśnie też się zastanawiałem co jest nie tak z neutral, ale nie mając porównania do CW to nie odzywałem się.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Pisałem na cservice@ a odp mam z forumservice@ ...
Niemniej odpowiedź nadeszła w jakieś 9h i proszą o więcej fotek łącznie ze standardową - naklejka z nr przesyłki itp itd. Mają zobaczyć to i kontaktować się z dostawcą.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Mnie dali 500 punktów. Musiałem przesłać zdjęcia latarki, opakowania i zdjęcia jak świeci. Ogólnie sprawa załatwiona szybko, ale chciałem NW :mad:
michal1

Post autor: michal1 »

500 pkt.? To nawet nie jest u nich kupon 10$...
hoka

róbcie pełny zwrocik, co wam po punkcikach
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Nie wiem jak inni ale ja będę celował w realne koszty (dioda + wymiana) czyli 10$. Zawsze można odesłać im tą lampkę i żądać tej z NW.
max4max

Post autor: max4max »

Może by wydzielić te kilka postów jako reklamację HC 30 CW zamiast Neutral?

U mnie jest gorsza sprawa, bo minęło już dawno 5 dni gwarancji Bangood .
Napiszę do nich jutro rano i też chciałbym konkretnej kwoty zwrotu a nie punktów, ale chyba mam niewielkie szanse.
michal1

Post autor: michal1 »

max4max, nie możesz napisać ewentualnie przez PayPala? Może się przestraszą. :) A jak nie to możesz napisać że towar niezgodny z zamówieniem i żądać zwrotu całej kwoty.
hoka

max4max pisze:Może by wydzielić te kilka postów jako reklamację HC 30 CW zamiast Neutral?

U mnie jest gorsza sprawa, bo minęło już dawno 5 dni gwarancji Bangood .
Napiszę do nich jutro rano i też chciałbym konkretnej kwoty zwrotu a nie punktów, ale chyba mam niewielkie szanse.
Kolego w czym problem. Zakładasz spór na paypal, podsyłasz zdjęcia z zamówienia oraz tego co otrrzymałeś i w 99,99% przypadkach otrzymujesz pełny zwrocik. Zamawiasz jeszcze raz.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Dziś w końcu ktoś z cservice odpisał coś konkretniej i również zaproponowali mi 500 punktów, na co odpisałem, że to chyba żart i chcę 10$ na PP albo jako Gift Card, bo to będzie adekwatny koszt nowej diody z przesyłką oraz koszt jej wymiany. Także nadal nic nie wiem ale w ostateczności zakładam spór, bo 500p daje niby 5$ zniżki ale trzeba znów wydać 35$ i to na przedmioty nie objęte akurat promocją. Mam wrażenie, że BG się powoli psuje, podobnie jak to było z innymi sklepami za dawnych czasów.
ODPOWIEDZ