jaki Telewizor 32-42"
jaki Telewizor 32-42"
Orientuje się ktoś może w aktualnym rynku TV ostatnich lat tzn. jeżeli chodzi głównie o jakość wykonania tych urządzeń i żywotność.
Od jakiej ceny mniej więcej to w ogóle ma mieć sens jeśli potrzebuję podstawowy tv bez bajerów do małego pokoju (rozdzielczość 1368x768 mi nawet wystarcza w tych warunkach) ? Czy jakieś marki/modele są lepsze a innych unikać ?
Tv prawie nie oglądam i nigdy wcześniej nie nabywałem telewizora ale kupiłem 1,5roku temu takiego Sharpa (rtv euro,dałem 750 na wyprzedaży, standardowo był ok. chyba 900zł) - z myślą jako monitor "kanapowy" i okazjonalnie telewizja naziemna. Obraz całkowicie się stracił 2 tygodnie temu a dzisiaj z serwisu gwarancyjnego zadzwonili, że podświetlenie padło, a matryce niedostępne więc będzie raczej zwrot kasy ze sklepu
a Jakiś czas temu natknąłem się na identyczny tv marki "telefunken" z inną chyba matrycą na oko i bardziej kolorowym menu (reszta to samo), już wtedy myślałem, że to może być słabizna...no i masz.
Od jakiej ceny mniej więcej to w ogóle ma mieć sens jeśli potrzebuję podstawowy tv bez bajerów do małego pokoju (rozdzielczość 1368x768 mi nawet wystarcza w tych warunkach) ? Czy jakieś marki/modele są lepsze a innych unikać ?
Tv prawie nie oglądam i nigdy wcześniej nie nabywałem telewizora ale kupiłem 1,5roku temu takiego Sharpa (rtv euro,dałem 750 na wyprzedaży, standardowo był ok. chyba 900zł) - z myślą jako monitor "kanapowy" i okazjonalnie telewizja naziemna. Obraz całkowicie się stracił 2 tygodnie temu a dzisiaj z serwisu gwarancyjnego zadzwonili, że podświetlenie padło, a matryce niedostępne więc będzie raczej zwrot kasy ze sklepu
a Jakiś czas temu natknąłem się na identyczny tv marki "telefunken" z inną chyba matrycą na oko i bardziej kolorowym menu (reszta to samo), już wtedy myślałem, że to może być słabizna...no i masz.
Ostatnio zmieniony środa 15 cze 2016, 23:10 przez przemke, łącznie zmieniany 1 raz.
Podziękował za opinię.
Jeżeli zaproponują mi wymianę to do wyboru, potencjalnie będę miał pewnie te Hitachi, Philipsy lub THomsony: (jeden samsung jest choc nie ma opcji nagrywania usb, która trochę się przydaje):
http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l ... !-32.bhtml
edit: link trzeba skopiować do przeglądarki bo się sypie na forum
Jeżeli zaproponują mi wymianę to do wyboru, potencjalnie będę miał pewnie te Hitachi, Philipsy lub THomsony: (jeden samsung jest choc nie ma opcji nagrywania usb, która trochę się przydaje):
http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l ... !-32.bhtml
edit: link trzeba skopiować do przeglądarki bo się sypie na forum
Ostatnio zmieniony wtorek 14 cze 2016, 22:52 przez przemke, łącznie zmieniany 1 raz.
Z racji pracy mam sporą styczność z telepudlami i najrzadziej psują się szajsungi i generalnie są najmniej problematyczne. Myślę że Max cena to 2000kpln. Na bank nie kupuj thomsonow, mant, ok, toshib, telefunkenow i innych niemiecko-brzmiacych.
Ale genialnie to tak jak napisał przedmowca nie kupuj telewizora
Ale genialnie to tak jak napisał przedmowca nie kupuj telewizora
U mnie druga połówka co jakiś czas marudzi, żeby kupić telewizor...przemke pisze:a kupię monitor ok. 32" bez funkcji TV ? jeśli tak, to w sumie mogę rozważyćtnt_gt pisze:Nie kupuj telewizora...!
Tylko nie wiem co druga połówka na to )
Ale nie ulegam, cały czas pokazuję plusy, że nie mamy telewizora...
Więcej czasu mamy wieczorami dla siebie i dzieciaków.
Teraz są mecze Euro i jesteśmy na łasce sąsiadów, bo oni mają TV.
Ale oglądamy tylko mecze reprezentacji Polski, bo reszta nas nie interesuje... Szkoda czasu.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Co byś nie kupił to loteria. Jeden egzemplarz będzie działał bez problemów a drugi zepsuje się po godzinie.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU