Temat karbidowego swiecidełka

...czyli nasze światełka okiem obiektywu... Tu chwalimy się naszymi latareczkami i wszystkim innym , co rozświetla nasze życie ;-)
Awatar użytkownika
Fluxor

Temat karbidowego swiecidełka

Post autor: Fluxor »

Udalo mi sie znalezc taka o to lampke, wyglada na sprawna ale jeszcze nie odpalilem jej. Jest w fazie czyszczenia, to niebiesko-zielone trzeba jeszcze usunac a calosc wypolerowac.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

uważaj przy polerowaniu i nie trzyj za mocno, tam może być dżin (i tonic) :D
Awatar użytkownika
Fluxor

Ciekawe ile zyczen spelnia? To moze napiszcie jakies grupowe zyczenie, jak sie pojawi to powiem ze dla wszystkich swiatelelkowcow niech cos da, jakies latarki albo sprzet pomiarowy.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

:shock:
niesamowity klimacik ma to światełko... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Fluxor

Proces renowacji postepuje powoli do przodu. Niektore elementy sa juz wstepnie wyczyszczone i czekaja na wypolerowanie.

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony sobota 01 sie 2009, 13:05 przez Fluxor, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Szczerze to powiem tak, lampka jest po prostu śliczna, wiedział bym co z nią zrobić, niemal Ci zazdroszczę tego znaleziska :wink: .
Pozdrawiam i opiekuj się nią dobrze :razz: .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Fluxor

Ponoc gdzies mam jeszcze karbid schowany. Po wyczyszczeniu musze nowe uszczelki dorobic i bede probowal ja uruchomic na karbidzie. Ostatecznie bedzie do sprzedania. Tak wogole to ponoc to jest lampa przednia rowerowa.

[ Dodano: Sob Sie 01, 2009 1:45 pm ]
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

ale się napracowałeś, efekt niesamowity :mrgreen:
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

Próbowałeś już odpalić? Strasznie jestem ciekaw, jak to świeci :) Ciekawe ile ma trybów :mrgreen:
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
Awatar użytkownika
Fluxor

Chcialem ja zrobic na wysoki polysk. Dolna czesc i ramka szkielka byly juz nawet wypolerowane idealnie ale stwierdzilem ze nie da rady reszty tak zrobic. Za duzo zalaman i ciasnych miejsc do ktorych nawet dremlem nie ma dostepu a reka i papierem sciernym tego nie opanuje. Pierwotnie na mosiadzu byla warstwa czegos srebrnego, tylko ze z biegiem czasu zaczelo to schodzic i teraz trzebaby zedrzec calkowicie to co jeszcze pozostalo. Zrobily sie tez wzery w blasze ale drobny papier i troche szlifowania wystarczylo zeby wygladalo o wiele lepiej. Gdybym znalazl gdzies na tyle male tarcze scierne i tarcze filcowe to zrobilbym ja na swiecaco.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Witam, dziś lampka w jakiś magiczny sposób trafiła w moje ręce, jednak nie rozumiem co jest tego przyczyną i co spowodowało taką decyzję :?:
Napiszę tak, to piękny przedmiot, jest w nim coś magicznego, ta lampka ma swoją duszę.

Ps. Moment w którym otwierałem paczkę był ciekawy, czekam akurat na kilka przesyłek, byłem mocno zdziwiony co ukazało się po rozpakowaniu paczki a i osoby będące w pobliżu dziwnie na to patrzyły :wink:
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Hahaha, takie niespodzianki są najlepsze. Niczego się nie spdoziewasz a tu....szoczek :mrgreen:
Wiem, bo sam tez takie przezywałem :mrgreen:
Midi, "współczuję" :mrgreen:
Jakoś sobie z tym pewnie poradzisz, zabierz na najbliższy zlot. To dopiero będzie fotka kolekcji, co? :mrgreen:
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Rodzynek w kolekcji ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
ODPOWIEDZ