transmiter do samochodu
transmiter do samochodu
Witam wszystkich !
Chciałbym zakupić transmiter do samochodu. Brakuje mi w radiu odtwarzania MP3, więc potrzebuję coś żeby podpiąć pendrive'a.
Może ktoś zna coś godnego polecenia, bo kompletnie nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę przy zakupie.
Chciałbym zakupić transmiter do samochodu. Brakuje mi w radiu odtwarzania MP3, więc potrzebuję coś żeby podpiąć pendrive'a.
Może ktoś zna coś godnego polecenia, bo kompletnie nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę przy zakupie.
-
Używałem czegoś takiego lata temu i trudno jest trafić coś godnego polecenia. Podczas zakupu niewiele się dowiesz o sprzęcie, będziesz to wiedział jak go rozpakujesz i podłączysz, a wtedy może okazać się, że jeden kanał gra gorzej od drugiego (trzaski itp). Poza tym transmiter zasilany jest poprzez przetwornicę impulsową, która może siać zakłóceniami w eter.
Dodatkowo mały ekranik jest upierdliwy w obsłudze, gdy masz setki utworów w kilku katalogach to trudno jest przeskakiwać między utworami itp..
Najlepszy transmiter z jakim się spotkałem był w nawigacji Cruser Sigma B50:
https://www.google.pl/search?q=Cruser+S ... 4Q_AUIBygB
jakość b.dobra, duży ekran dotykowy. Sprzęt jest już archaizmem, ale może dostaniesz go na jakimś olx.
Osobiście udałbym się do jakiegoś elektronika samochodowego lub audio i zapłacił za wyprowadzenie kabla AUX, a do niego podpiąć jakiś moduł bluetooth.
Dodatkowo mały ekranik jest upierdliwy w obsłudze, gdy masz setki utworów w kilku katalogach to trudno jest przeskakiwać między utworami itp..
Najlepszy transmiter z jakim się spotkałem był w nawigacji Cruser Sigma B50:
https://www.google.pl/search?q=Cruser+S ... 4Q_AUIBygB
jakość b.dobra, duży ekran dotykowy. Sprzęt jest już archaizmem, ale może dostaniesz go na jakimś olx.
Osobiście udałbym się do jakiegoś elektronika samochodowego lub audio i zapłacił za wyprowadzenie kabla AUX, a do niego podpiąć jakiś moduł bluetooth.
Dokładnie o to mi chodzi.Browar pisze:Raczej chodzi o to, że najlepiej zamontować w radiu wejście AUX
Transmiter daje radę, ale to ostateczność.
transmiter FM - ma ograniczone pasmo przenoszenia, bardzo zły stosunek sygnału do szumu, bardzo słaba separację kanałów stereo. Jak widać nawet idealny jakościowo - ma ograniczenia technologiczne, a dodajmy do tego jego słaba jakość wykonania, zewnętrzne zakłócenia i mamy coś co będzie tylko protezą - i nie mówimy tutaj o jakości "audiofilskiej" tylko po prostu o bardzo niskim komforcie użytkowania takiego ustrojstwa.
niestety Chincz na kabelku za radiem to najprawdopodobniej wyjście na wzmacniacz - ale może radio ma wejście aux?