Model RC 1/10
Witam
Bardzo dobry i tani zestaw BL, współpracuje też ze sugerowaną kartą programatora. Mój model (AMEWI) po założeniu tego zestawu dostał świra. Na prostej gruntowej drodze, cały czas myszkuje, wyrzucając w górę strumienie piachu... A zmieniłem jeszcze oryginalne przełożenie przekładni głównej na większe (teoretycznie wolniejszy).
Pozdrawiam
No niestety, tak to jest z modelami RTR...fxxx pisze:Model jest świetny tylko ta bateryjka to jakiś żart,
Bączki, to on powinien kręcić przy 4WD, żaden problem...fxxx pisze:Na kostce brukowej spokojnie leci bokiem, przedni napęd można też łatwo odłączyć-wał na środku i wtedy będzie kręcił bączki
Lipole, mają różne wydajności prądowe, od 10C do 50C, niestety, musisz znać ten parametr, aby być pewnym.fxxx pisze:I czy wszystkie ogniwa lipol dają duży prąd?
Bardzo dobry i tani zestaw BL, współpracuje też ze sugerowaną kartą programatora. Mój model (AMEWI) po założeniu tego zestawu dostał świra. Na prostej gruntowej drodze, cały czas myszkuje, wyrzucając w górę strumienie piachu... A zmieniłem jeszcze oryginalne przełożenie przekładni głównej na większe (teoretycznie wolniejszy).
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Bateria trzyma fabryczne parametry, tylko z wydajnością prądową jest problem. Połączyłem pakiet od tarantuli i dostał takiego kopa że hej, na tych 3500 lipo po kilkusekundowym przytrzymaniu na maxa napięcie leci na łeb. Nawet pakiet z tarantuli się lepiej zachowuje zabawka jest super
Ostatnio zmieniony sobota 28 maja 2016, 18:25 przez fxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
W moim modelu, mam 1800mAh 25C, wystarcza...
Pozdrawiam
PS: Po zakupie, zaczyna się etap nr 2 - "tjuning". Silniki bezszczotkowe, programowalne regulatory, aluminiowe podzespoły jezdne, łożyska kulkowe, węglowe podwozie, amortyzatory....
Żartujesz... Facet ma po to synów, żeby sobie kupować zabawkitiuro pisze:usprawiedliwienie to, że mam 2 synów... Nieważne, że malutkich. lol
W moim modelu, mam 1800mAh 25C, wystarcza...
Pozdrawiam
PS: Po zakupie, zaczyna się etap nr 2 - "tjuning". Silniki bezszczotkowe, programowalne regulatory, aluminiowe podzespoły jezdne, łożyska kulkowe, węglowe podwozie, amortyzatory....
Tylko czy nie lepiej złożyć od zera "wypasiony" model na częściach jakie chcemy zamiast tuningować gotowca? Co zostaje z oryginału jeśli wymieni się "wszystko" co można wymienić?
Pytam z ciekawości, bo moja wiedza RC jest na razie mała... za to w rowerze z "pierwszego" roweru w obecnym składanym z części mam tylko licznik
Pytam z ciekawości, bo moja wiedza RC jest na razie mała... za to w rowerze z "pierwszego" roweru w obecnym składanym z części mam tylko licznik
Witam
Kolejna sprawa, że nie wszystkie elementy, są dostępne w wersji tuningowej, więc jakąś bazą trzeba dysponować.
Pozdrawiam
W miarę zabawy, części "się wykruszają" i trzeba je zastąpić, więc zastępuje się je lepszymi wersjami.Jimmy pisze:Tylko czy nie lepiej złożyć od zera "wypasiony" model na częściach jakie chcemy zamiast tuningować gotowca?
Kolejna sprawa, że nie wszystkie elementy, są dostępne w wersji tuningowej, więc jakąś bazą trzeba dysponować.
Pozdrawiam
Zakupiłem kilka pakietów lipo na próbę. Autko po dwóch dniach żyje i ma się dobrze usztywniłem zawieszenie (są w zestawie specjalne wkładki pod sprężyny) i lepiej sobie radzi
@ Pyra
Ten zestaw BL będzie pasować? http://www.banggood.com/Racerstar-F540- ... 56319.html
Jak mniej więcej ma się moc silnika szczotkowego do bezszczotkowego na takim samym pakiecie?
@ Pyra
Ten zestaw BL będzie pasować? http://www.banggood.com/Racerstar-F540- ... 56319.html
Jak mniej więcej ma się moc silnika szczotkowego do bezszczotkowego na takim samym pakiecie?