Maglite 2D krypton czy Maglite 2D LED?
a ja też nie napisałem że Ty napisałeś że jest najlepiej wykonanaigi pisze:Nie napisałem że jest najlepiej wykonana.
Ja sam używam wf-139 wersji oryginalnej i też nie strzela, nie śmierdzi, nie przeładowuje ...
Zapytałem tylko czy to ta najlepsza z tych DXowych... Nie mam tyle wiedzy żeby to ocenić ale na forum są elektronicy więc... czemu nie spytać
igi pisze:Rozumiem też po części sarkazm płynący z Twojej wypowiedzi - każda sroka swój ogon chwali ...
Nie miałem zamiaru wypowiadać się ironicznie przepraszam jeśli to tak zabrzmiało
Mam też latarkę na Li-ion (nie tylko na AA) i równie często jej używam ale prawdę mówiąc mam większe zaufanie jeśli chodzi o bezpieczeństwo względem AA
Jeśli chodzi o przysłowie to oryginalnie dotyczyło ono pliszki - mały ptaszek z rzędu wróblowatych który nieustannie kiwa ogonem podczas poruszania się po ziemi
Prawdę mówiąc nie zauważyłem w Twoim tonie niczego niestosownegoigi pisze:Na koniec - sorry za ton wypowiedzi, ale sam mnie sprowokowałeś, i polecam więcej obiektywizmu na przyszłość .
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D | Mag 2C+ (Cree XM-L T5 4B)
-
Nie jest to jakaś wybitna jakość, ale względem DSD czy ładowarek Ultrafire/Trustfire te dwie (wspomniana sku.13820 i sku.6105) wypadają naprawdę przyzwoicie, ładują do bezpiecznego napięcia i są przyzwoicie wykonane wewnątrz.wolfj23 pisze:a ja też nie napisałem że Ty napisałeś że jest najlepiej wykonanaigi pisze:Nie napisałem że jest najlepiej wykonana.
Ja sam używam wf-139 wersji oryginalnej i też nie strzela, nie śmierdzi, nie przeładowuje ...
Zapytałem tylko czy to ta najlepsza z tych DXowych... Nie mam tyle wiedzy żeby to ocenić ale na forum są elektronicy więc... czemu nie spytać
zgadza się właśnie tak to wygląda...marcus pisze:też mam czasem wrażenie że niektrórzy przediarają sie w nocy przez bagna, i natrafiają tam gdzie jest bardziej sucho na wyspe z kioskiem i wymieniają paluszki
swego czasu wieczorami przedzierałem się przez bagna pewnego parku narodowego (wszystko oczywiście najzupełniej legalnie), a kiedy wracaliśmy już suchą drogą do miejsca spoczynku i nocnego grillowania było już zdecydowanie ciemniej i świeciłem sobie trochę pod nogi bazarowym badziewiem MXDL na 1AA żeby nie wywalić się szybko idąc w woderach jako że latareczka zaczęła przygasać następnego dnia o świcie czyli gdzieś po studencku licząc ok 13:00 poprosiłem koleżankę która jechała do najbliższej gminy po bułki i żubrówkę żeby kupiła mi także paluszka AA i na wieczór było jak znalazł
prawdę mówiąc to ten MXDL świeci tragicznie
jeśli ktoś nie bawi się w survival czy jak to się tam nazywa i nie będzie na siłę omijał cywilizacji a w dodatku korzystał czasem z samochodu zawsze może podjechać do kiosku
Jeśli zrobi się latem wypad w Bieszczady pod namiot to w namiocie nie naładuje się li-iona ale obok pola namiotowego zawsze jest jakiś wielobranżowy chociaż baterie z reguły mają przeterminowane prawdę mówiąc to takich prawdziwych głuszy w Polsce już nie ma
Z tym się absolutnie zgadzam Tylko pozostaje kwestia co kupić najpierw coś na li-ion lub AA. Ja zadecydowałem że najpierw kupię coś solidnego na AA (właśnie z uwagi na dostępność zasilania) a dopiero później jakiegoś throwera na którego (powiedzmy) właśnie zbieramigi pisze: Co do stosowania AA, ja jestem zdania że najlepiej porządne światło na 18650 + zapas ogniw (są niewielkie i lekkie więc 3 zapasowe zawsze można ze sobą nosić), a do kieszeni malutkie światełko na 1xAA jako backup.
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D | Mag 2C+ (Cree XM-L T5 4B)