Zakup throwera

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Zbitykablem

Post autor: Zbitykablem »

Hej! To znowu ja. :D
Host convoya już do mnie leci, jednak wersja długa.
Zastanawiam się jeszcze nad driverem. O ile w jakiejś latarce na jedno ogniwo nie byłoby problemów ze znalezieniem takiego, to w latarce na 2 ogniwa już nie jest tak kolorowo...
Mam parę typów:

RNX-28A - ten wydaje się fajny (wnioskuję, że skoro działa na xml, to na xpl też będzie(?)) , ale jest ciut za duży. Czy spiłowanie trochę brzegów będzie miało jakieś negatywne skutki?

LD-2D - czy ten będzie działać z XP-L?

z tematu pana Dariusza - ale nie stać mnie na kupno tylu sztuk, a nie widzę nigdzie pojedynczych do kupienia, + nie mam pojęcia jak się montuje takie podwójne ustrojstwo. :p

LD-29 - najbardziej kryzysowa opcja, jak tamte nie będą pasować to pewnie kupie ten do czasu aż zarobie na kupno czegoś innego, lepszego.
Który byście polecili? A może znacie jakiś sterownik w cenie ok. 10$ , który jest pewny?
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Zbitykablem pisze: RNX-28A - ten wydaje się fajny (wnioskuję, że skoro działa na xml, to na xpl też będzie(?)) , ale jest ciut za duży. Czy spiłowanie trochę brzegów będzie miało jakieś negatywne skutki?
Redukcja z 22mm na 21mm dopuszczalna. Wymagane ogniwa protected.
Zbitykablem pisze: LD-2D - czy ten będzie działać z XP-L?
*Suitable only for 6V rated LEDs - nie nadaje się do XM-L2 / XP-L.
Zbitykablem pisze: z tematu pana Dariusza - ale nie stać mnie na kupno tylu sztuk, a nie widzę nigdzie pojedynczych do kupienia, + nie mam pojęcia jak się montuje takie podwójne ustrojstwo. :p
Mogę taki driver przygotować. (połączenie dwóch płytek i thermopad pomiędzy.
Zbitykablem pisze: LD-29 - najbardziej kryzysowa opcja, jak tamte nie będą pasować to pewnie kupie ten do czasu aż zarobie na kupno czegoś innego, lepszego.
LD-29 nie da się zbytnio podkręcić.

XP-L HI na Noctigon zasilane z dwóch ogniw pędzone 5A daje bdb efekty.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
Zbitykablem

Post autor: Zbitykablem »

Witam. Host z gearbest w końcu dotarł. Po przypatrzeniu się mu dostrzegłem skazy na reflektorze. Jest parę takich małych "cypków" oraz jedna taka rysa(?)
Obrazek
Zaznaczone na czerwono, reszta to po prostu brudna szybka :P
Czy w jakiś sposób będzie to przeszkadzać w użytkowaniu? Czy tyko tyle, że jest?
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ