Jak sprawdzić czy pilot centralnego zamka działa?
Jak sprawdzić czy pilot centralnego zamka działa?
Hej!
Czy ktoś ma pomysł jak sprawdzić czy pilot centralnego zamka w ogóle działa? Centralny zamek z kluczyka działa ale z pilota cisza. Samochód powinien pilota ogarniać, ma kostkę do programowania pilota - próbowałem programować ale bez wyników... znaczy z wynikiem negatywnym .
Słyszałem, że można sprawdzić na zwykłym radiu czy pilot nadaje ale, że nie zawsze da radę - mojego nie słychać.
Nie mam oscylatora, mam tylko wbudowany miernik częstotliwości w multimetr.
Powiedzcie Pany, da radę to jakoś ogarnąć domowymi metodami czy będę musiał się gdzieś udać?
Czy ktoś ma pomysł jak sprawdzić czy pilot centralnego zamka w ogóle działa? Centralny zamek z kluczyka działa ale z pilota cisza. Samochód powinien pilota ogarniać, ma kostkę do programowania pilota - próbowałem programować ale bez wyników... znaczy z wynikiem negatywnym .
Słyszałem, że można sprawdzić na zwykłym radiu czy pilot nadaje ale, że nie zawsze da radę - mojego nie słychać.
Nie mam oscylatora, mam tylko wbudowany miernik częstotliwości w multimetr.
Powiedzcie Pany, da radę to jakoś ogarnąć domowymi metodami czy będę musiał się gdzieś udać?
Subaru Forester 2.0GL 1999r. Pilot nie ma żadnych kontrolek niestety. Sterownik jest fabryczny, pilot taki.
- smokuxx1987
To to już żem widział, mam tylko dwa radia w domu, na żadnym nic nie słychać.Ven0n pisze:Tutaj znalazłem filmik z dość prowizorycznego kanału:
Ale ale, poszedłem do garażu, wypróbowałem kila różnych metod programowania i działa jako tako. Jako tako w sensie raz zadziała a 3 razy nie. Tego programowania raczej bym jednak w to nie mieszał, przypadek
Sprawdziłem mikrostyki - mikrostykają za każdym razem. Zatem: zimny lut gdzieś? Jak o ogarnąć nie mając hot air?