Dobry kabel micro USB do ładowania telefonu, tabletu

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
hoka

Post autor: hoka »

Hmm nie widzę w tym kablu takich ficzerów ;p
swimfan

Post autor: swimfan »

Mi się wydaje, że jedna strona jest rozbieralna to tak to widać na zdjęciach z bangood :mrgreen: .
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Rozbieralna niby jest (na foto), ale na 99,9999% strona ta jest zalana sylikonem (plastikiem) i bez prucia się nie obejdzie.
ILPT
swimfan

Post autor: swimfan »

Zamówiłem tego Remaxa http://www.banggood.com/Original-REMAX- ... 79107.html, BlitzWolf mam, ale jakiś pancerny nie jest.
kisi

Post autor: kisi »

Też mam z tym problem, nie dość że walają się różne ładowarki po domu, to jeszcze kabelki. 2 tygodnie temu zamówiłem już miernik i rezystor 1A/2A żeby sprawdzić to co mam i co będę kupował.
9452130

Post autor: 9452130 »

Wyżej ktoś dał linka do kabla oryginalnego od lg. Testowałem dużo marek które zajmują się akcesoriami do telefonów i nawet kable blitzwoolfa czy aukeya nie mają szans jeśli chodzi o jakość/cena z tymi kablami od lg.

Jeśli dla kogoś jest za krótki to aktualnie na banggood jest promocja na 2m z 2 stronnymi wtyczkami kabel blitzwoolfa.

https://bnc.lt/4Sug/4zyFWlfK8s
Link taki dała aplikacja mobilna a nie jest to żaden skracacz oczywiście.
kisi

Ja ostatnio sprawiłem sobie te kabelki:
https://www.aliexpress.com/item/SNAP-2- ... 0.0.ZLe0IQ
wytrzymuja 2A aż miło na dodatek są magnetyczne wiec łatwo podpinać i mieć pewnośc że gniazgo szanujemy.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

I ja dodam od siebie że BlitzWolf do mega jakościowych nie należy. Dwa kable i średnio każdy po około pół roku zaczął przerywać przy wtyczce micro, ale bajer dwustronny dobry :)
Na chwilę obecną nie do zajechania jest oryginalny co był w zestawie z telefonem nokia.

@kisi, a zwykłym kablem to co ? Niszczymy gniazdo ? Mnie się jeszcze nigdy to nie zdarzyło. Rekordowy smartfon ma 5 lat, ładowany najzwyklejszymi kablami micro od dwóch lat codziennie i śmiga do dziś.
Z innej beczki to lekko z maca ściągnięty pomysł z tym magnesem.
volt_art
Kontakt:

Post autor: volt_art »

Osobiście nabrałem sobie kabli Orico(kilka 2m), tanio i nie stwierdziłem spadków w ładowaniu, z powerbanka spokojnie po 1,5A można wyssać.
kisi

Dziubek, nie chodzi o niszczenie, ale wygodę. Wiele razy po ciemku chciałem wcisnąć wtyczkę i nie do końca udawało mi się za pierwszym razem trafić właściwie, a do tego jeszcze jak wtyczka nie wchodzi pefrekcyjnie to nie trudno gniazdo wyłamać.
leszko

Post autor: leszko »

Ja mogę z czystym sumieniem polecić markę UGREEN. Mam dużo przewodów tej marki, również taki dwustronny kabel, intensywnie używam i jeszcze nie pojawił się żaden problem. Spełniają deklarowane parametry, prąd powyżej 2A. Poprzednie przewody miałem Samsunga i inne, ale szybko przestawały działać.
piotrekk6

Post autor: piotrekk6 »

W temacie kabla microUSB od LG. Na Aliexpress jest już on niedostepny. Czy ten z allegro będzie tak samo dobry? http://allegro.pl/org-kabel-microusb-lg ... 67394.html
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Wygląda tak samo jak oryginał od LG G3. Bardzo dobry kabel, mam dwa.
piotrekk6

Post autor: piotrekk6 »

W takim razie zamawiam 2 sztuki
ODPOWIEDZ