z galaxy S7 po update softu

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Po to jest gwarancja - przy drogim sprzęcie warto ją mieć ;) - gratki z odwagę i przekazanie we właściwe ręce ;))
Awatar użytkownika
dr.w

Post autor: dr.w »

Bocian jeśli jeszcze nie skorzystałeś to polecam za darmo przedłużyć gwarancję.
Parę tygodni temu był u mnie znajomy i pokazał nowego S7 Edge, który po chwili wypadł mu z kieszenie z wysokości 30 cm na drewniany parkiet.
Ekran cały popękany, wymienili mu gratis bo skorzystał z tej gwarancji.
Ale 160 za uszkodzoną klapkę baterii go skasowali.
30cm wysokości i takie uszkodzenia we flagowcu? toż to szok.

http://www.gsmmaniak.pl/514804/samsung- ... sprzedazy/

=====================================================
Samsung GUARD S7 to pakiet usług dodatkowych. Akcja promocyjna obowiązuje do 11.06.2016 roku.

Pakiet Samsung GUARD S7 przedstawia się następująco:

- Ubezpieczenie wyświetlacza: ubezpieczenie PZU na wypadek uszkodzenia wyświetlacza ważne przez 12 miesięcy od następnego dnia po rejestracji.
W ramach ubezpieczenia zapewniana jest jedna naprawa wraz z odbiorem i dostarczeniem naprawionego smartfonu pod wskazany adres.

- Odkup sprzętu po roku: w 2017 roku można będzie zostawić smartfon Samsung Galaxy S7 edge lub Galaxy S7 w rozliczeniu i obniżyć cenę nowego produktu o około 1000 złotych. Obniżkę wykorzystać będzie można na zakup urządzenia mobilnego Samsung o wartości brutto nie niższej niż 2500 złotych.

- Przedłużona gwarancja: Gwarancja zostaje przedłużona z dwóch do trzech lat, licząc od momentu zakupu.

- My KNOX w cenie: należy zainstalować My KNOX podczas pierwszej konfiguracji lub pobrać aplikację ze sklepu Google Play lub Galaxy Apps i postępować zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.

Aby skorzystać z pakietu Samsung GUARD S7 należy kupić jeden ze smartfonów w terminie od 11.03 do 11.06.2016 roku i wypełnić formularz. Warto pamiętać, że klienci indywidualni do adresu e-mail mogą przypisać tylko jeden smartfon, a biznesowi maksymalnie 10.
====================================================
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

dr.w, dzięki za info. Coś mi się obiło o tym jakiś czas temu ale jeszcze nie korzystałem. W wolniejszym momencie usiądę i się zarejestruję bo chyba warto :wink:

PS. Pierwsze co zawsze robię, równolegle z zakupem nowego telefonu to kupno pancernego etui Spigen.
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Mociumpel pisze:Po to jest gwarancja - przy drogim sprzęcie warto ją mieć ;) - gratki z odwagę i przekazanie we właściwe ręce ;))
Przy drogim sprzęcie nie powinny występować takie jaja jak opisał Bocian. W ogóle cała sytuacja komiczna.

To samo dotyczy wyświetlacza itd. Niedługo telefony trzeba będzie pakować w małe aluminiowe pudełka z systemami ochronnymi. U mnie w pracy wielu narzeka na pękające wyświetlacze po upadkach lub w kieszeni (bez kluczy itd).

Chyba jednak w czasach "starych" telefonów było lepiej. Częściej były w stanie przetrwać upadek i nie były przyklejone do usług sieciowych na siłę.
ILPT
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Jeśli ekran jest tak duży jak telefon - nie może być on dobrze zabezpieczony. Przykład, sony Z2 brata zleciał z łóżka na panele. Zamiennik ekran+dotyk 300zł. Telefon musi mieć jakąś ramkę żeby choć w minimalnym stopniu chronił ekran, a kupowanie super płaskiego i wypasionego telefonu i pchanie go na stałe w grubaśną aluminiową obudowę chyba tyćkę mija się z celem?
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Aluminiowe obudowy mają jeszcze ten feler, że potrafią obniżyć zasięg sieci na telefonie :)
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Obudowy Spigen, które kupuję, mają gumowy tył + boki z rantem osłaniającym wyświetlacz oraz boczną ramkę zaciskającą całość z tworzywa. W Galaxy S5, który powędrował do mojej małżonki, ratowało to wiele razy (małe dzieci = chwila nieuwagi i umyślny rzut sprzętem np. o parkiet dębowy :przestraszony: ) ) Zaraz przed przesiadką na S7 wspomniana S5tka zaliczyła kontakt z płytkami w łazience taki, że pękła plastikowa obejma Spigena ale smartfon został w gumie i przeżył zdarzenie bez uszczerbku :mrgreen:
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

S7 ma już wbudowane ładowanie bezprzewodowe i dobrze. W telefonie z wodoszczelnością to niezbędne, by ciągle nie otwierać portu USB, choć jak widzę to w 7 port nie ma klapki.

W S5 trzeba dokupić plecki i nie pasują wtedy niestety obudowy. A sama ramka alu, która pasowała po założeniu klapki z QI blokowała strasznie sygnał GPS.

BTW, ma ktoś jakiś patent na obudowę dla S5 z QI?
Awatar użytkownika
dr.w

Post autor: dr.w »

tty5150, podobno oryginalne gumowe samsunga pasuje do S5 z QI
Pozdrawiam
Wojtek
MCSubi

Post autor: MCSubi »

A nie jest tak, że S5 ma antenę wewnętrzną, a w S7 anteną jest aluminiowa ramka? Bo jesli tak, to etui z aluminiową obwódka niestety będzie miał wpływ na zasięg. W Note aluminiowy Spigen czyni telefon bezużytecznym ze względu na poważne problemy z zasięgiem poza LTE.
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

dr.w, dzięki. Właśnie po napisaniu pytania pogrzebałem i znalazłem nagranie na YT o tej obudowie.
A dla potomności to jeszcze jest Diztronic Full Matte Black , dostępny na popularnym serwisie aukcyjnym.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Bocian pisze:równolegle z zakupem nowego telefonu

To co ?? Serwis nie pomógł ??
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

fotorondo pisze:
Bocian pisze:równolegle z zakupem nowego telefonu

To co ?? Serwis nie pomógł ??

Finalnie wylądowałem w serwisie w Piasecznie. Liczę, że zrobią mi to od ręki i w ramach gwarancji.

Edit: Tel. odblokowany w ramach gwarancji. Na raporcie serwisowym: "usunięcie blokady FRP".
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Edytowane posty nie pojawiają się w powiadomieniach :(
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Manekinen pisze:Jeśli ekran jest tak duży jak telefon - nie może być on dobrze zabezpieczony. Przykład, sony Z2 brata zleciał z łóżka na panele. Zamiennik ekran+dotyk 300zł. Telefon musi mieć jakąś ramkę żeby choć w minimalnym stopniu chronił ekran, a kupowanie super płaskiego i wypasionego telefonu i pchanie go na stałe w grubaśną aluminiową obudowę chyba tyćkę mija się z celem?
Płaskie telefony mają to do siebie, zę są bardziej podatne na wygięcia, pękające ekrany itd. Obecnie to MODA wymusza robienie cienkich słuchawek. Moja lumia 1020 to w dzisiejszych czasach straszny grubas, jednak mi to w ogóle nie przeszkadza.

Osobiście wole wytrzymałego grubaska z aparatem i lampą z prawdziwego zdarzenia, niż cienkiego zawodnika o wyśrubowanych parametrach ;)
ILPT
ODPOWIEDZ