z galaxy S7 po update softu
Bocian jeśli jeszcze nie skorzystałeś to polecam za darmo przedłużyć gwarancję.
Parę tygodni temu był u mnie znajomy i pokazał nowego S7 Edge, który po chwili wypadł mu z kieszenie z wysokości 30 cm na drewniany parkiet.
Ekran cały popękany, wymienili mu gratis bo skorzystał z tej gwarancji.
Ale 160 za uszkodzoną klapkę baterii go skasowali.
30cm wysokości i takie uszkodzenia we flagowcu? toż to szok.
http://www.gsmmaniak.pl/514804/samsung- ... sprzedazy/
=====================================================
Samsung GUARD S7 to pakiet usług dodatkowych. Akcja promocyjna obowiązuje do 11.06.2016 roku.
Pakiet Samsung GUARD S7 przedstawia się następująco:
- Ubezpieczenie wyświetlacza: ubezpieczenie PZU na wypadek uszkodzenia wyświetlacza ważne przez 12 miesięcy od następnego dnia po rejestracji.
W ramach ubezpieczenia zapewniana jest jedna naprawa wraz z odbiorem i dostarczeniem naprawionego smartfonu pod wskazany adres.
- Odkup sprzętu po roku: w 2017 roku można będzie zostawić smartfon Samsung Galaxy S7 edge lub Galaxy S7 w rozliczeniu i obniżyć cenę nowego produktu o około 1000 złotych. Obniżkę wykorzystać będzie można na zakup urządzenia mobilnego Samsung o wartości brutto nie niższej niż 2500 złotych.
- Przedłużona gwarancja: Gwarancja zostaje przedłużona z dwóch do trzech lat, licząc od momentu zakupu.
- My KNOX w cenie: należy zainstalować My KNOX podczas pierwszej konfiguracji lub pobrać aplikację ze sklepu Google Play lub Galaxy Apps i postępować zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
Aby skorzystać z pakietu Samsung GUARD S7 należy kupić jeden ze smartfonów w terminie od 11.03 do 11.06.2016 roku i wypełnić formularz. Warto pamiętać, że klienci indywidualni do adresu e-mail mogą przypisać tylko jeden smartfon, a biznesowi maksymalnie 10.
====================================================
Parę tygodni temu był u mnie znajomy i pokazał nowego S7 Edge, który po chwili wypadł mu z kieszenie z wysokości 30 cm na drewniany parkiet.
Ekran cały popękany, wymienili mu gratis bo skorzystał z tej gwarancji.
Ale 160 za uszkodzoną klapkę baterii go skasowali.
30cm wysokości i takie uszkodzenia we flagowcu? toż to szok.
http://www.gsmmaniak.pl/514804/samsung- ... sprzedazy/
=====================================================
Samsung GUARD S7 to pakiet usług dodatkowych. Akcja promocyjna obowiązuje do 11.06.2016 roku.
Pakiet Samsung GUARD S7 przedstawia się następująco:
- Ubezpieczenie wyświetlacza: ubezpieczenie PZU na wypadek uszkodzenia wyświetlacza ważne przez 12 miesięcy od następnego dnia po rejestracji.
W ramach ubezpieczenia zapewniana jest jedna naprawa wraz z odbiorem i dostarczeniem naprawionego smartfonu pod wskazany adres.
- Odkup sprzętu po roku: w 2017 roku można będzie zostawić smartfon Samsung Galaxy S7 edge lub Galaxy S7 w rozliczeniu i obniżyć cenę nowego produktu o około 1000 złotych. Obniżkę wykorzystać będzie można na zakup urządzenia mobilnego Samsung o wartości brutto nie niższej niż 2500 złotych.
- Przedłużona gwarancja: Gwarancja zostaje przedłużona z dwóch do trzech lat, licząc od momentu zakupu.
- My KNOX w cenie: należy zainstalować My KNOX podczas pierwszej konfiguracji lub pobrać aplikację ze sklepu Google Play lub Galaxy Apps i postępować zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
Aby skorzystać z pakietu Samsung GUARD S7 należy kupić jeden ze smartfonów w terminie od 11.03 do 11.06.2016 roku i wypełnić formularz. Warto pamiętać, że klienci indywidualni do adresu e-mail mogą przypisać tylko jeden smartfon, a biznesowi maksymalnie 10.
====================================================
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
Przy drogim sprzęcie nie powinny występować takie jaja jak opisał Bocian. W ogóle cała sytuacja komiczna.Mociumpel pisze:Po to jest gwarancja - przy drogim sprzęcie warto ją mieć - gratki z odwagę i przekazanie we właściwe ręce )
To samo dotyczy wyświetlacza itd. Niedługo telefony trzeba będzie pakować w małe aluminiowe pudełka z systemami ochronnymi. U mnie w pracy wielu narzeka na pękające wyświetlacze po upadkach lub w kieszeni (bez kluczy itd).
Chyba jednak w czasach "starych" telefonów było lepiej. Częściej były w stanie przetrwać upadek i nie były przyklejone do usług sieciowych na siłę.
ILPT
Jeśli ekran jest tak duży jak telefon - nie może być on dobrze zabezpieczony. Przykład, sony Z2 brata zleciał z łóżka na panele. Zamiennik ekran+dotyk 300zł. Telefon musi mieć jakąś ramkę żeby choć w minimalnym stopniu chronił ekran, a kupowanie super płaskiego i wypasionego telefonu i pchanie go na stałe w grubaśną aluminiową obudowę chyba tyćkę mija się z celem?
Aluminiowe obudowy mają jeszcze ten feler, że potrafią obniżyć zasięg sieci na telefonie
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Obudowy Spigen, które kupuję, mają gumowy tył + boki z rantem osłaniającym wyświetlacz oraz boczną ramkę zaciskającą całość z tworzywa. W Galaxy S5, który powędrował do mojej małżonki, ratowało to wiele razy (małe dzieci = chwila nieuwagi i umyślny rzut sprzętem np. o parkiet dębowy ) ) Zaraz przed przesiadką na S7 wspomniana S5tka zaliczyła kontakt z płytkami w łazience taki, że pękła plastikowa obejma Spigena ale smartfon został w gumie i przeżył zdarzenie bez uszczerbku
Sometimes darkness can show you the light
S7 ma już wbudowane ładowanie bezprzewodowe i dobrze. W telefonie z wodoszczelnością to niezbędne, by ciągle nie otwierać portu USB, choć jak widzę to w 7 port nie ma klapki.
W S5 trzeba dokupić plecki i nie pasują wtedy niestety obudowy. A sama ramka alu, która pasowała po założeniu klapki z QI blokowała strasznie sygnał GPS.
BTW, ma ktoś jakiś patent na obudowę dla S5 z QI?
W S5 trzeba dokupić plecki i nie pasują wtedy niestety obudowy. A sama ramka alu, która pasowała po założeniu klapki z QI blokowała strasznie sygnał GPS.
BTW, ma ktoś jakiś patent na obudowę dla S5 z QI?
dr.w, dzięki. Właśnie po napisaniu pytania pogrzebałem i znalazłem nagranie na YT o tej obudowie.
A dla potomności to jeszcze jest Diztronic Full Matte Black , dostępny na popularnym serwisie aukcyjnym.
A dla potomności to jeszcze jest Diztronic Full Matte Black , dostępny na popularnym serwisie aukcyjnym.
fotorondo pisze:Bocian pisze:równolegle z zakupem nowego telefonu
To co Serwis nie pomógł
Finalnie wylądowałem w serwisie w Piasecznie. Liczę, że zrobią mi to od ręki i w ramach gwarancji.
Edit: Tel. odblokowany w ramach gwarancji. Na raporcie serwisowym: "usunięcie blokady FRP".
Sometimes darkness can show you the light
Płaskie telefony mają to do siebie, zę są bardziej podatne na wygięcia, pękające ekrany itd. Obecnie to MODA wymusza robienie cienkich słuchawek. Moja lumia 1020 to w dzisiejszych czasach straszny grubas, jednak mi to w ogóle nie przeszkadza.Manekinen pisze:Jeśli ekran jest tak duży jak telefon - nie może być on dobrze zabezpieczony. Przykład, sony Z2 brata zleciał z łóżka na panele. Zamiennik ekran+dotyk 300zł. Telefon musi mieć jakąś ramkę żeby choć w minimalnym stopniu chronił ekran, a kupowanie super płaskiego i wypasionego telefonu i pchanie go na stałe w grubaśną aluminiową obudowę chyba tyćkę mija się z celem?
Osobiście wole wytrzymałego grubaska z aparatem i lampą z prawdziwego zdarzenia, niż cienkiego zawodnika o wyśrubowanych parametrach
ILPT