Podziel się swoją radością 2

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

michal1, mhm, będzie trzeba jeździć. Póki dzieci nie podrosną, to obadam polską stronę, a potem można będzie pomyśleć o niemieckiej. Od kiedy mieszkam w Szczecinie to - wstyd - bardzo mało rowerem jeżdżę, ale jestem dobrej myśli, że to się poprawi :) Czasu więcej, dzieci większe :)

---------
Druga radość, to udało mi się wypolerować (całkiem przyzwoicie) szybkę od zegarka. Miała dość głębokie rysy na środku (wypukłe szkiełko), bo ileś lat temu malutki jeszcze potomek znalazł sobie raz jako zabawę szurania zegarkiem po podłodze ;) Ostanio mi faza na zegarek/zagarki wróciła i zacząłem odnawiam :D

Było tak:
Obrazek

Jest tak:
Obrazek

kilka zdjęć więcej

Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
ProLight

Post autor: ProLight »

Jak najszybciej mieliście paczkę z np. HONK-KONG'u?

Moja wysłana DHL wczoraj - dzisiaj jest już u mnie :D
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

DHL podobnie miałem, najlepsze że nigdy sam nie zamawiałem nic z chin z przesyłką kurierem a już 4 razy dostałem paczkę właśnie dhl. Nie wiem jak to się chińczykom kalkuluje. Minus taki że na 4 paczki dwa razy musiałem opłacić VAT
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Dziś byłem na badaniach lekarskich w związku ze zmianą stanowiska + dodatkowe z okazji nadchodzącego szkolenia na widlaki. Co mnie najbardziej cieszy to fakt zdania psychotestów o których wiedziałem tylko tyle, że są "straszne" i nie wszyscy je zdają. Mnie się udało bez poprawek i chyba z całej grupy miałem najlepszy średni czas reakcji.
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

ElSor, psychotesty to super sprawa :mrgreen: Pamiętam, jak miałem badania przy okazji rejestracji broni (pneumatycznej), że najfajniejsze były niejednoznaczne obrazki sytuacyjne z pytaniem co tam się według Ciebie dzieje :twisted:
Sometimes darkness can show you the light
ermi1

Post autor: ermi1 »

teraz już takich obrazków nie ma.
Za to jest ze 20 pytań dot. chlania i jego częstości. :mrgreen:
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

To ja nie miałem tych obrazków tylko 3 zadania: sygnalizator świetlny 3-kolorowy + sygnał dźwiękowy i trzeba było naciskać na pedał jak zaświeciło się czerwone lub pomarańczowe światło. 2gi test to naciskanie 1 z ok 10 grzybków w momencie zapalenia się światełka nad danym przyciskiem i ostatni test to tzw aparat krzyżowy.

Jeszcze w temacie głównym, to odebrałem przed chwilą z poczty Beelink M18, Mi Band z HR i inne pierdółka. M18 jednak dopiero na weekend przetestuję, bo TV UHD stoi już w nowym lokum.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
ElSor pisze:sygnalizator świetlny 3-kolorowy + sygnał dźwiękowy i trzeba było naciskać na pedał jak zaświeciło się czerwone lub pomarańczowe światło. 2gi test to naciskanie 1 z ok 10 grzybków w momencie zapalenia się światełka nad danym przyciskiem i ostatni test to tzw aparat krzyżowy.
Regularnie, co dwa lata..., plus wyszukiwanie liczb z pary, potem zapisanie drugiej liczby. Porównywanie figur, odnajdywanie zależności pomiędzy figurami itp...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
fxxx

Post autor: fxxx »

taaa...ja ostatnio chciałem gościa wylać na tych testach, burak mi kartkę wyrwał w trakcie pisania. Zdać zdałem dwie strony wcześniej, ale trochę kultury powinno być, to mu pojechałem. No i druga sprawa-mi już dwa razy wyszło że jestem głuchy-bo testy na słuch nie są robionew cichym pomieszczeniu tylko czymś w rodzaju kibla na dworcu. Już nie będę pisał o sensie testowania kogokolwiek w trakcie sezonu lub w piątkowe popołudnie po całym tygodniu tyrania. Pracodawca za to nic nie musi przechodzić.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
fxxx pisze:Już nie będę pisał o sensie testowania kogokolwiek w trakcie sezonu lub w piątkowe popołudnie po całym tygodniu tyrania. Pracodawca za to nic nie musi przechodzić.
No to "moja" firma w tym względzie trzyma poziom. Na badania nie można iść po nocy, ani przed nocką. Profesjonalna kabina audiometru itp. Na badania okresowe mamy "ustawowe" 8h.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
fxxx

To nawet nie o to chodzi, tylko np ja w tamtym roku kończyłem dom, od lutego-marca mniej więcej pracowałem po 16h i po kilku miesiącach chodziłem jak zombie, a gość mi mówi o badaniach refleksu itp. A najlepsze to naciskanie stopu po zapaleniu lampki....lewą nogą.
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

fxxx to zabieranie kartki to element testu.
ermi1

Post autor: ermi1 »

.... że niby masz reflex i jesteś opanowany- znaczy w krawacie i mniej awanturujący się???
Muszą mieć twarde i bezzębne szczęki. :o
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.
fxxx

Skończyłem plantować teren wokół domu :) 300t żwiru, ziemi i klińcu i materiał z budowy. Powstało w miarę normalne podwórko w terenie o nachyleniu średnio 25% :)
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

fxxx pisze:Skończyłem plantować teren wokół domu :) 300t żwiru, ziemi i klińcu i materiał z budowy. Powstało w miarę normalne podwórko w terenie o nachyleniu średnio 25% :)
Zazdroszczę, wkrótce mnie to czeka :)

A mi udało się znaleźć czas aby w końcu natrysnąć powłokę na własne auto :)
Obrazek
image hosting gif
ODPOWIEDZ