z galaxy S7 po update softu
z galaxy S7 po update softu
Witam. Panowie ratujcie bo jestem bliski załamania Ale do rzeczy, wczoraj ukazała się aktualizacja softu marshmallow w systemie i jako, że nie miałem jeszcze zbyt dużo danych (system ostrzegał przed utratą) postanowiłem go załączyć. Po wszystkim załącza się menu konfiguracyjne od podstaw (wybór języka, konfiguracja Wi-Fi no i.... nieszczęsne google account). Dostaję komunikat, że urządzenie zostało zresetowane i aby kontynuować muszę wpisać dane konta, które było na starcie powiązane z urządzeniem. Niestety to nie działa, a z tego wszystkiego już sam nie jestem pewien jakie dane wpisywałem przy pierwszym uruchomieniu. W googlach cuda wianki w temacie, jakieś metody hakowania tego przez wykorzystanie dziur w sofcie (ale nic nie działa z tego). W T-mobile wysyłają mnie na płatny Techdesk (2,58zł/min). W akcie desperacji zadzwoniłem z tel. żony aby posłuchać melodyjki za 5zł Powiedzcie mi, że jak mam legalny telefon, faktura, umowa etc. można to gdzieś szybko i normalnie załatwić
Sometimes darkness can show you the light
Najszybciej przez hard reset, albo serwis Samsunga.
https://www.youtube.com/watch?v=SgMaaU6lfBw
https://www.youtube.com/watch?v=SgMaaU6lfBw
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Robiłeś wipe cache i wipe data?
Jeżeli tak, to po tym spróbuj założyć nowe konto w Google i podaj je po resecie telefonu (tego nowego maila).
Powinno zadziałać, jak nie, to pozostaje tylko serwis Samsunga.
Jeżeli tak, to po tym spróbuj założyć nowe konto w Google i podaj je po resecie telefonu (tego nowego maila).
Powinno zadziałać, jak nie, to pozostaje tylko serwis Samsunga.
Ciemności rozświetlają mi:
Jesli apdejt był z OTA to bebechy masz sprawne, roota nie rób bo stracisz m.in. Knoxa i będzie to argument do utraty gwarancji i płatnej naprawy - moim zdaniem "na prosto" bez serwisu ze świeżym Samem S7 na fakturę pozostaje serwis.
Jeśli poprawnie zaargumentujesz okoliczności np. że system zaktualizował Ci się samodzielnie bo miał włączoną opcje automatycznych aktualizacji i się zepsuł a Ty reklamujesz niesprawny telefon (i dodatkowo masz czysta kartotekę - znaczy nigdy nie podpadłeś z tytułu wymuszeń gwarancyjnych) - zrobią Ci to w ramach reklamacji na gwarancjii za darmoszkę
Chyba że lubisz się bawić i nie straszna Ci gwarancja ...
No ale do takich akcji najbardziej nadają się chińczyki za niski pieniądz - masa radochy a po ustawieniu rotowaniu i usadowieniu zadanych apek działają jak złoto (nawet bez wsparcia "producentów")
Jeśli poprawnie zaargumentujesz okoliczności np. że system zaktualizował Ci się samodzielnie bo miał włączoną opcje automatycznych aktualizacji i się zepsuł a Ty reklamujesz niesprawny telefon (i dodatkowo masz czysta kartotekę - znaczy nigdy nie podpadłeś z tytułu wymuszeń gwarancyjnych) - zrobią Ci to w ramach reklamacji na gwarancjii za darmoszkę
Chyba że lubisz się bawić i nie straszna Ci gwarancja ...
No ale do takich akcji najbardziej nadają się chińczyki za niski pieniądz - masa radochy a po ustawieniu rotowaniu i usadowieniu zadanych apek działają jak złoto (nawet bez wsparcia "producentów")
PawelG., wszystkie wymienione przez Ciebie opcje wypróbowane. Elsor na odzyskanie, pierwotnie podanych informacji konta, raczej szans brak. Na rootowanie jestem za cienki (zwłaszcza, że tel. nowy i na gwarancji). Według tego:
http://www.samsung.com/pl/support/skp/faq/1105518
Pozostaje mi wizyta w serwisie. Kur** m** (w Seksmisji zadziałało, tu nie chce). Echhh niedobrze się dzieje, kiedy urządzenia stają się za "mądre".
http://www.samsung.com/pl/support/skp/faq/1105518
Pozostaje mi wizyta w serwisie. Kur** m** (w Seksmisji zadziałało, tu nie chce). Echhh niedobrze się dzieje, kiedy urządzenia stają się za "mądre".
Dlatego ja przerzuciłem się na chińczyki i zero problemów, tel fabrycznie zrootowany nawet.
Ale do rzeczy, nie pomaga nawet zrobienie Wipe data/factory reset z poziomu recovery? Przecież to powinno wywalić wszystkie ustawienia i tel nie powinien pamiętać jakie konto było wprowadzone.
Możesz spróbować wgrać oryginalny soft przez Odina, powinny być w necie zarówno opisy jak i soft - wtedy nie traci się gwarancji, no przynajmniej nie traciło bo teraz nie wiem jak jest. Ja zatrzymałem się na Galaxy S3. Znając Szajsunga mogli coś namieszać i z tym.
Ale do rzeczy, nie pomaga nawet zrobienie Wipe data/factory reset z poziomu recovery? Przecież to powinno wywalić wszystkie ustawienia i tel nie powinien pamiętać jakie konto było wprowadzone.
Możesz spróbować wgrać oryginalny soft przez Odina, powinny być w necie zarówno opisy jak i soft - wtedy nie traci się gwarancji, no przynajmniej nie traciło bo teraz nie wiem jak jest. Ja zatrzymałem się na Galaxy S3. Znając Szajsunga mogli coś namieszać i z tym.
@GUTEK@, sęk w tym, że nieważne z jakiego poziomu, czyszczenie danych/reset nie pomagają. Do przejścia etapu z weryfikacją konta Google niezbędne jest połączenie z netem. Zapewne dane do których porównuje, są umieszczane na serwerze jako przypisane do konkretnego egzemplarza telefonu
Czyli wychodzi, że coś namieszali. Chyba że wipe nie robi się poprawnie, nie sypie jakimś błędem?
No to pozostaje zabawa Odinem, tylko nie wiem jak to obecnie wygląda. Musisz poczytać. W każdym bądź razie nawet jak by padł przy wgrywaniu oryginalnego softu Odinem to mówisz że padł przy aktualizacji i tyle niech naprawiają.
No to pozostaje zabawa Odinem, tylko nie wiem jak to obecnie wygląda. Musisz poczytać. W każdym bądź razie nawet jak by padł przy wgrywaniu oryginalnego softu Odinem to mówisz że padł przy aktualizacji i tyle niech naprawiają.
A próbowałeś założyć nowe konto Google tylko w celu testowego dodania do telefonu?
Jak zadziała to spróbuj dodać to stare konto i zmienić te zabezpieczenia.
Gutek, czytaj dokładnie telefon jest nowy i na gwarancji. Dodatkowo w tych nowych Samsungach KNOX nie ogranicza się tylko do warstwy programowej ale też sprzętowej więc nawet jak ubijesz flashowaniem to oni sobie sprawdza w serwisie dokładnie.
Jak zadziała to spróbuj dodać to stare konto i zmienić te zabezpieczenia.
Gutek, czytaj dokładnie telefon jest nowy i na gwarancji. Dodatkowo w tych nowych Samsungach KNOX nie ogranicza się tylko do warstwy programowej ale też sprzętowej więc nawet jak ubijesz flashowaniem to oni sobie sprawdza w serwisie dokładnie.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC