strobo w convoy s2+

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
grobelny

strobo w convoy s2+

Post autor: grobelny »

Witam,
Ostatnio zakupiłem na rower convoy s2+ od chińczyka. I wszystko jest ok, ale tryb strobo jest moim zdaniem za szybki. No dobra, niby strobo to strobo, ale mnie by się bardziej przydał tryb mrugania (powiedzmy 2Hz). Da się coś takiego łatwo osiągnąć czy trzeba miec programowalny sterownik do tego i wyłożyć dwa razy tyle kasy na latarkę?
Ostatnio zmieniony wtorek 19 kwie 2016, 21:51 przez grobelny, łącznie zmieniany 1 raz.
michal1

Post autor: michal1 »

Jak masz programator do procesora to możesz to zrobić sam albo kupić programowalny sterownik (od 20-30zł) i wymienić.
grobelny

michal1 pisze:Jak masz programator do procesora to możesz to zrobić sam albo kupić programowalny sterownik (od 20-30zł) i wymienić.
Rozumiem, że aby cokolwiek zacząć to musiałbym wykręcić z obydowy ten element ze sterownikiem i diodą, a następnie odlutować płytkę sterownika (widzę na niej 2x7135 i sprężynę, reszta jak rozumiem jest po drugiej stronie) i podłączyć kabelki między tą płytka i programatorem? Jakąś atmegę kiedys mi się udało zaprogramować więc może z at tiny tez bym dał radę... są jakieś tutoriale do tego? A może nie musze wylutowywać bo wszystko co potrzebuję do programatora podłaczyć jest wyprowadzone na widoczną sronę płytki?
michal1

Wystarczy programator i klips. W internecie (głównie na stronach angielskojęzycznych, ale na forum też) są gotowe programy, które można zmodyfikować na własne potrzeby do użytku własnego.
grobelny

michal1 pisze:Wystarczy programator i klips. W internecie (głównie na stronach angielskojęzycznych, ale na forum też) są gotowe programy, które można zmodyfikować na własne potrzeby do użytku własnego.
Co rozumiesz przez "klips"? Mógłbyś podesłać jakieś linki? Nie udało mi się nic rozsądnego znaleźć szukając "programowanie convoy s2+" i podobne.
Ostatnio zmieniony środa 20 kwie 2016, 17:50 przez grobelny, łącznie zmieniany 1 raz.
michal1

grobelny

Dzięki za linki. Ale to dalej oznacza, że muszę odlutować płytkę sterownika od tego gwintowanego elementu, bo procesor jest po drugiej stronie. No cóż, no risk, no fun :-)
Awatar użytkownika
alienth

Post autor: alienth »

grobelny, wyślij latarkę do mnie to Ci ją przeprogramuję. Koszty ustalimy na PW jeżeli jesteś zainteresowany.
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
ODPOWIEDZ