Skąd zamawiacie diody i jakiej jakości.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
GanzConrad

Post autor: GanzConrad »

Niestety przechodzi to na naszego dystrybutora (maritex). Najpierw ogólnoświatowa akcja sampli, a potem pytania: po co?, na co? , czy na firmę? i zlewka...
allonitium

Post autor: allonitium »

Bocian, dzięki za ciekawe informacje. Zastanawiające jest to, że ciężko cokolwiek w tym temacie znaleźć, za to jest sporo opisów z padającymi lampami LED marki Cree (w USA takie sprzedają), tylko chodzi raczej o padające sterowniki z przegrzania. A może po prostu poszła jakaś wadliwa partia LEDów i wysłali ją do "krajów trzeciego świata" gdzie wielkiego problemu to im nie sprawi... Ciekawe też jak się ma jakość produktów z chińskich fabryk do tych w USA. Z drugiej strony jak sam bym trafił taki przypadek to bym stwierdził, że pewnie to ja tę diodę upaliłem, albo przy lutowaniu albo przez ESD. Jak pewnie większość hobbystów nie mam profesjonalnego sprzętu, ani nie uziemiam się przy lutowaniu :oops:

A odnośnie polityki kontaktów z klientami indywidualnymi, to Cree ma od tego właśnie dystrybutorów. Co do wysyłania sampli to wcale im się nie dziwię - firma komercyjna to nie instytucja charytatywna i ma zarabiać. A skoro większość zamówień sampli przez różne "firmy" nie skutkuje wzrostem zamówień na ich produkty to nie będą wysyłać kasy w czarną dziurę i sponsorować różnych cwaniaków, którzy chwalą się później jak to naciągają na gratisy różne firmy. Właśnie przez takich inni później mają problemy. :zly:
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Osram z samplami nie miało nigdy problemów :) Pisałeś i dostawałeś. Oczywiście to nie są serie po 100 sztuk, najczęściej jest to jeden, dwa ledy w bardzo podstawowych parametrach. Da się ? Da :)
ILPT
ODPOWIEDZ