Akurat co do narzędzi, to estetą nie jestem, ale chyba podejrzewałem - słusznie, że będę musiał wyciągać trafo, a wtedy przydaje się miejsce i niezawadzające kable.tisher pisze:Wygląda 100x lepiej niż ten mój zlepek kabli
U mnie też czuć power ale nie wiem czy rusza mi wtórnym, muszę przypatrzyć
Jeszcze nie do końca wykończona i nie wyczyszczona .
Front już mi 100 razy brzydziej niż Twój wyszedł, ale w sumie mi to wisi, bo ma działać. Szczególnie wisieć mi zaczęła "wyższa estetyka",gdy ze złej strony płyty zacząłem drążyć wnękę pod wyświetlacz i sterownik... Ręce mi opadły i zostało tak jak zostało. No ale tak to jest, jak się robi coś, gdy się jest obolałym.
Pierwsze zgrzewy takie, poniżej dla ustawianie 40ms, dla 30ms też wyszły ok, poza którymś z kolei, muszę jeszcze przetestować, czy 30ms starcza, czy czemu raz nie wyszło:
Taśma i jej ocena
Taśmę kupiłem z allegro od użytkownika AkumulatorySlask z tej aukcji, chyba przepłaciłem (ktoś inny ma 8mm 3m, za 12zł:
http://allegro.pl/tasma-niklowa-do-lacz ... 53149.html
Od forumowicza, który oferuje 100% niklową nie kupowałem, bo minimalnie zamówienie to ~75zł, a to dla mnie za dużo kasy było.
Taśma z powyższej aukcji jest stalowa/żelazna pokryta czymś antykorozyjnym - przyjmijmy, że niklem. Robiłem test w słonej wodzie po potraktowaniu pilnikiem, w zeszlifowanych miejscach koroduje. 7mm szer, ~0.15mm grubości.
Pojedyncze warstwy tej taśmy zgrzewają mi się bardzo dobrze (o ile ten zgrzew powyżej jest dobry). Taśmę trudno zerwać - mocna jest.
Pozdrawiam, Kuba