Banggood
-
Zazwyczaj z banggood paczki szybciej były u mnie w domu. Ostatnio zamówiem paczkę w Gearbest i w banggood i dotarły jednego dnia. Zamówienie z banggood w najlepszym czasie było u mnie w domu po 7 dniach, z Gearbest najlepszy czas to coś ok 15 dni. Cały czas czekam na smar silikonowy z banggood. Jeżeli paczka nie dotarła w 2msc to można się lekko obawiać
Porównujecie czas dostarczenia paczki przez pocztę, to ma się nijak do sklepu, przecież oni tylko wysyłają, z resztą można wybrać inną pocztę. Ale fakt, jeśli coś planować to ze sporym wyprzedzeniem bo różnie to może być. Jeśli już porównywać sklepy, to banggood zwykle wysyła w ciągu 12-24 godzin i to jest bardzo duży plus. No chyba że jest wyraźnie zaznaczone że czas wysyłki kilka dni to znaczy że muszą uzupełnić w magazynie. W gearbest mój średni czas wysyłki to... nigdy.
zieloczek100, poczekaj jeszcze trochę, czasem się trafia taki kwiatek że i po 3 miesiącach przychodzi jak człowiek w ogóle zapomniał co kupował
zieloczek100, poczekaj jeszcze trochę, czasem się trafia taki kwiatek że i po 3 miesiącach przychodzi jak człowiek w ogóle zapomniał co kupował
W newsletterze z Banggood znalazłem dzisiaj taki oto miracast TV Stick. Cena nie jest zła jak za ten model i teraz pytanie do tych co mieli kontakt z tą dziedziną chińskiej technologii- czy to działa? Nigdy nie bawiłem się miracastem, a interesuje mnie kwestia video. Z nieznanych mi przyczyn player.pl oferuje na Samsung Smart TV wszystkie swoje usługi, oprócz kanałów live.
Co drugi tydzień oglądając F1 muszę podłączać całe to laptopowe kablowisko do telewizora. Czy player puszczony z laptopa/tabletu/smartfona z Windowsem/iOSem przez miracast/airplay będzie działać płynnie, czy w przypływie sportowych emocji będę musiał wyrzucić telewizor przez okno?
Co drugi tydzień oglądając F1 muszę podłączać całe to laptopowe kablowisko do telewizora. Czy player puszczony z laptopa/tabletu/smartfona z Windowsem/iOSem przez miracast/airplay będzie działać płynnie, czy w przypływie sportowych emocji będę musiał wyrzucić telewizor przez okno?
widzę że to wstydliwy temat ale ku chwale forum przyznam się że zakupiłem podobne urządzenie, właśnie z myślą aby "streamowac" z telefonu np. zdjęcia/filmy/tv. I o ile z tym pierwszym nie ma żadnego problemu, fotki wgrywają się megapłynnie, szybko, obsługa czyli zoomy, przewijanie - tak jakbym to robil na telefonie, wszystko super, tak przesyłanie filmu to już wygląda kiepsko, nie wiem czy to wina mojego urządzenia czy też "tej technologii" ale obraz po prostu klatkuje, szczególnie to widać w dynamicznych scenach. Do takich zastosowań jednym słowem - nie polecam.
piciex pisze:Ktoś brał dongla do miracasta przy akcji z JD, tylko nie pamiętam kto? Przyznać się!
Proste pytanie: działa ta technologia, czy się tnie i czy dźwięk nadąża?
ptja, a próbowałeś tym rzucić jakiś film na TV?
Udało mi się wczoraj podpiąć Lumię na Win10 do TV Samsunga. Co ciekawe przy Win 8.1 gadało, że się nie da. Okazało się, że Continuum (windowsowska wtyczka, która tym wszystkim zarządza) dopuszcza steamowanie tylko tych aplikacji, które mają wbudowaną opcję współpracy z Continuum. W praktyce wygląda to tak, że działają tylko appki wydane przez Microsoft, pozostałe widzę na ekranie telewizora, ale są "blade" i nie działają.
Także wychodzi na to, że mój pomysł streamowania player.pl przez miracast był dość wizjonerski.
No chyba że okazałoby się, że wspomnianym banggoodowym donglem udałoby się odpalić applowski AirPlay.
Udało mi się wczoraj podpiąć Lumię na Win10 do TV Samsunga. Co ciekawe przy Win 8.1 gadało, że się nie da. Okazało się, że Continuum (windowsowska wtyczka, która tym wszystkim zarządza) dopuszcza steamowanie tylko tych aplikacji, które mają wbudowaną opcję współpracy z Continuum. W praktyce wygląda to tak, że działają tylko appki wydane przez Microsoft, pozostałe widzę na ekranie telewizora, ale są "blade" i nie działają.
Także wychodzi na to, że mój pomysł streamowania player.pl przez miracast był dość wizjonerski.
No chyba że okazałoby się, że wspomnianym banggoodowym donglem udałoby się odpalić applowski AirPlay.