Mini AAA dla Świetlika
Mini AAA dla Świetlika
Witam, oto mini body, latarka zaprojektowana przez Świetlika, wykonałem ją z rysunku, zasilanie AAA, resztę zrobi kolega . Mam nadzieję iż wszystko będzie pasowało jak trzeba, pozostał mi jedynie moduł który prawdopodobnie wykonam jutro, jak dobrze pójdzie będzie z miedzi. Wymiary latarki, długość po skręceniu 69mm, szerokość głowicy 15,25mm, szerokość korpusu 14,1mm, gwinty wykonywane za pomocą tokarki, zanim dorobiłem noże do gwintowania minęło ponad 3 godziny, gwint w środku w średnicy 11,4mm, to była zegarmistrzowska robota, nigdy więcej nie dam się namówić he he. Tyle z mojej strony
Ostatnio zmieniony środa 01 lip 2009, 15:01 przez midi, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
Fajnie, miło mi że daje Ci to tyle radości, widzę jakiś inny kolimator niż ten co go miałem, jakie ma parametry ? W przyszłości pewnie jeszcze coś dla Ciebie wystrugam, ale proszę Cię już nic aż tak małego .
Pozdrawiam.
ps. jakieś fotki w terenie by się przydały .
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Daje aż miłomidi pisze:Fajnie, miło mi że daje Ci to tyle radości, widzę jakiś inny kolimator niż ten co go miałem, jakie ma parametry ?
Kolimator to Lisa , powinieneś już otrzymać, chyba że poczta priorytety traktuje umownie.
Dzięki, a ja tu chciałem tego maluszka zaproponować jako światełko forumowiczów na 2010 rokW przyszłości pewnie jeszcze coś dla Ciebie wystrugam, ale proszę Cię już nic aż tak małego .
ale już nie będę
Fotki z terenu będą, jak zwalczę katar.
Pozdrawiam
Edycja:
Ostatnio zrobiłem upgrade do XP-G. Maleństwo świeci jeszcze fajniej niż fajnie
Zdopingowało mnie to do zrobienia dawno obiecanych fotek. Pierwszy biały znacznik na 5m, drugi na 10m. Zdjęcia naświetlane na EV=4 i EV=3. Moim zdaniem, EV=3 jest dużo bliżej tego, 'co oczy widziały'. Przy okazji porównanie do EOS A3 upgr. i Akoray K-106 z ciepłą diodą.