Witam wszystkich
Mam mentlik w głowie, jeżeli chodzi o wybór czołówki. Czytałem już kilkanaście tematów i z każdym następnym tematem mam coraz więcej wątpliwości, która czołówka będzie ta "idealna".
Przejdźmy jednak do szczegółów. Potrzebuję czołówki, która by świeciła jak najdalej (np.na jaką odległość świeci Led lenser Seo 5 już by wystarczała,aczkolwiek jak się da lepiej to było by super). Drugi tryb to maksymalne oszczędzanie energii. Kolejną ważną rzeczą jest pojemnik z przodu, ponieważ w nocy chce z nią spać(z reguły założona będzie na szyi). Jeżeli czołówkę można by ładować za pomocą gniazdka 12V w samochodzie to by było już wogóle super.
Następnym dylematem jest jaki rodzaj zasilania wybrać, ponieważ często czołówki mają dwie opcje zasilania tj. baterie lub ogniwa 18650. Które wybrać i dlaczego?
Cena jaką chce przeznaczyć na całość to +/- 300 złotych.
Czołówka nad wodę
-
Ze znanych mi czołówek duży zasięg ma H30, ale potrzebuje ogniw zabezpieczonych. Skilhunt H02R ma znacznie większy zasięg niż H02, bo ma reflektor. Innych nie znam, to nic nie mówię.
Ostatnio zmieniony piątek 08 kwie 2016, 18:57 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
- extreme_ilumin
-