Modyfikacja troszkę się przeciąga w czasie z braku w/w i z powodu konieczności konsultowania wielu detali z właścicielem lampki ale jest prawie skończona.
Lista poprawek.
1. Diody XM-L2 U3 3C na podłożach Noctigon 16mm
2. Piguły fabryczne wyrównane, polerowane. Z uwagi na konstrukcję nie pozwalającą na większy docisk, podłoża wklejone w piguły (klej termo Phobya). Dodatkowe pierścienie aluminiowe o grubości ścianki 1mm przekazujące ciepło z piguł na obudowę i dociskające gwinty, pasta Gelid Extreme.
3. Sterownik z nową cewką i zwiększoną częstotliwością pracy dostał dodatkowo kondensator na zasilaniu. Prąd max ustalony przez dolutowanie rezystora na 2,4A.
4. Ponieważ 15W w takiej obudowie uzależniało by żywotność światełka od kondycji właściciela w lampce zagościł nowy programowalny sterownik na Attiny 25 z zabezpieczeniem termicznym. Program przygotowany przez kolegę Alienth (wielkie dzięki za cierpliwość) specjalnie do sterowania fabryczną przetwornicą poza zabezpieczeniem termicznym daje możliwość bardzo prostej modyfikacji trybów. Sterowanie fabrycznym pstryczkiem. Fabryczny procesor obsługuje tylko wskaźnik napięcia jak w oryginale.
5. Zmienione rezystory do wskaźnika napięcia ( w tym miejscu ukłon dla Mistrza Pyry, fabrycznie były 470R więc podmieniałem na 1k2 i znowu podmieniałem na większą wartość bo za jasno i tak 5 razy potem trafiłem na radę na forum jakie się sprawdzą )
6. Reflektory fabryczny SMO oraz OP z C3 z częściowym odcięciem z folii dyfuzyjnej Avery.
7. Dodatkowe pakiety 2s2p z ogniw od kolegi Woytazo.
Docelowo będą złącza 3 pinowe chyba
takie i ładowarka np Redox LiPo 1A oraz szybki UCL ale to po praktycznych testach odcięcia.
Teraz parę fotek.
Jak tylko będzie chwila wrzucę fotki jak świeci.
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc.