Zhaoxin kontakt z firmą?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
ProLight

Zhaoxin kontakt z firmą?

Post autor: ProLight »

Witam,
Panowie mam mały problem, jestem nie szczęśliwym posiadaczem kilku stacji lutowniczych z firmy zhaoxin, niestety wszystkie mają uszkodzone procesory sterujące, udało mi się znaleźć kontakt do firmy zhaoxin i we wrześniu zeszłego roku napisałem czy by mi nie pomogli, zaoferowali się że nie ma problemu i skompletowali dla mnie zamówienie, za wszystkie części policzyli naprawdę symbolicznie, ale napisali że muszę zapłacić za przesyłkę, oczywiście zgodziłem się, później powiedzieli że koszt przesyłki będzie 65$ oczywiście powiedziałem że nie ma problemu, że tanio policzyli części więc pasuje, zapytałem jak mam im zapłacić:
Odpisali mi:
Dear
T/T
--
Best Regards!

Napisałem że nie rozumiem to napisali że chodzi o Bank Transfer
Napisałem że potrzebuję jakieś dane do przelewu i od tej pory cisza, cała rozmowa toczy się od września do grudnia i umarło na moim pytaniu o dane do przelewu, oczywiście ośmieliłem się jeszcze dwa razy przypomnieć ale nic nie odpisują.
Bardzo mi zależy na tych częściach bo mam 5 sztuk stacji lutowniczych które są martwe :(

Pytanie, może Ktoś z was ma z nimi kontakt?
Może zna firmę która kupuje u nich sprzęt?
Może jak bym napisał do nich z firmowego meila to by mnie poważniej traktowali?

Co poradzicie?

Pozdrawiam
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Forma przelewu - Przelewu dokonuje się po uprzednim potwierdzeniu z fabryką lub dostawcą dokładnych danych banku docelowego w Chinach. Transfery pieniężne można realizować we wszystkich bankach, których oddziały znajdują się w okręgu danej fabryki. Istnieje kilka rodzajów form płatności w handlu zagranicznym, do najbardziej popularnych zalicza się formy T/T i L/C.

Forma T/T – skrót oznacza Transfer telegraficzny (z ang. Telegraphic Transfer) lub Transfer Telex. Bankowy termin „T/T” oznacza wiadomość elektroniczną wysyłaną z jednego banku do drugiego w celu dokonania przelewu. Jest to najczęściej używany sposób dokonywania płatności w handlu zagranicznym. Polega on na tym, iż importer dokonuje przedpłaty w wysokości 30% łącznej wartości towaru. Pozostałe 70% wpłaca się przy odbiorze gotowego towaru na miejscu. W wypadku przelewów TT, a jest to przelew na konkretne konto, przynajmniej w teorii łatwiej jest znaleść właściciela konta, jednak czasami zdarza sie że firmy chińskie nie podają konta firmowego, a konto osoby prywatnej w celu uniknięcia płacenia podatków. W przypadku tego typu przelewów pozytywne przeprowadzenie transakcji zalezy w głównej mierze od partnera chińskiego, wiec zalecamy weryfikacje i wybór jedynie zaufanych partnerów.

Za przelewy TT pobierana jest oplata w polskim banku, zazwyczaj w wysokości 30-40 zl plus procent od kwoty jaka jest przelewana.
Także do zapłaty jest 65$ + 30-40zł, co daje pewnie z 300zł albo i więcej z częściami i ew VATem. Co to za stacje, że procki są warte >60zł/szt? :roll:
Podpowiem tylko, że mnie części do "wypasionej" stacji DIY kosztowały znacznie mniej (pomijam zasilacz i obudowę). Regulatory PID w chinach kosztują ok 15$ i z ich użyciem także można sobie zrobić stację lutowniczą - wystarczy podpiąć kabelki w odpowiednie miejsca.
ProLight

2x 900H
1x 950
Mały Hot Air
I dwie albo 3 sztuki tańszych lutownic z Hot air

Wiem, śledzę ostatnio tą tematykę ale szkoda mi tych stacji, stacje praktycznie nowe, uszkodzone mają tylko procki, wszystko inne dokładnie sprawdzone - sprawne.

Trochę mi szkoda wywalać całe bebechy i robić coś innego.
ProLight

Panowie potrzebuje pomocy, po wielkich trudach dostałem takie coś:

We are ready for the spare parts .But i don't bear the express fee. You can pay the fee to my account or you offer me the consigness account number of DHL/UPS/TNT/Fedex .

Jak mam to ogarnąć?
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Proste. Płacisz za przesyłkę albo zamawiasz kuriera DHL/UPS/TNT/Fedex żeby to od nich odebrał.
m
My flashlight is smaller than yours...
BKK

Post autor: BKK »

W tych stacjach nie bo chyba jakiś wyszukanych procesorów. Nie możesz znaleźć jakiejś sprawnej i sobie sklonować wsad? Zresztą w tej cenie kupisz gotowy kit z procesorem i wyświetlaczem lcd. Osobiście nie wiem, czy bym ratował te chińczyki, bo to jednak dolna półka. Ja sobie zrobiłem stację lutowniczo rozlutownicząz użyciem podzespołów solomona. Elektronika moja (klon rosyjskiej stacji lutowniczej).
ProLight

sp5it pisze:Proste. Płacisz za przesyłkę albo zamawiasz kuriera DHL/UPS/TNT/Fedex żeby to od nich odebrał.
m
No właśnie nie do końca proste, bo jak mam im zapłacić za tą nieszczęsną przesyłkę jak nie podają żadnych danych do przelewu?

A jak to wygląda z zamawianiem kuriera? Nigdy tego nie robiłem.

Prosiłbym nie poruszać kwestii opłacalności itd.
Ostatnio zmieniony sobota 02 kwie 2016, 21:05 przez ProLight, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp5it

Napisał: na jego konto. Pozostaje kwestia ile.
Zmawianie kuriera: zamawiasz DHL żeby odebrał paczkę pod podanym adresem i przywiózł do ciebie. Płacisz i czekasz aż przywiozą.
M
ProLight

Dzieki za wytlumaczenie, ale zeby wiedziec wszystko to potrzebuje jeszcze znac dokladny adres ich siedziby zeby wyslac pk to kuriera? Macie moze doswiadczenie w tej kwestii? Ktory kurier bedzie najkorzystniejszy w tym przypadku?
ProLight

A przelew na ich konto? Oni nie wysylaja zadnego nr konta bankowego pisza tylko T/T
Nie ogarniam tego:{
Awatar użytkownika
sp5it

T/T to przelew bankowy. Tylko muszą powiedzieć ile i na jakie konto.
M
ProLight

Dziękuję bardzo za pomoc! W końcu udało mi się z nimi dogadać, mam wszystkie dane robię przelew, 50$ koszt prowizji przelewu to 100zł - macie może na to jakąś radę?
Jak by to była jakaś poważna kwota to ok, ale przy 200zł zapłacić 100zł prowizji?

Mam konto w Alior Banku
ProLight

BKK pisze:Ja sobie zrobiłem stację lutowniczo rozlutownicząz użyciem podzespołów solomona. Elektronika moja (klon rosyjskiej stacji lutowniczej).
Możesz powiedzieć coś więcej?
Skąd kity solomona?

Mam uszkodzoną SL-30
BKK

Post autor: BKK »

Nie "kity solomona". Wszystko zależy, jaki rodzaj czujnika jest użyty w kolbie. Z reguły jest to termopara typu K. I do niej dopasowujesz elektronikę sterującą. W tej chwili najpopularniejsze jest sterowanie typu PID. I nawet nie musisz się wysilać, bo kupisz gotowe zestawy do montażu takiego sterownika. Wpisz sobie w google "mikroprocesorowa stacja lutownicza" lub stacja lutownicza i wyskoczy ci masa informacji wraz z opisami i zdjęciami. Najpopularniejsza w Polsce jest procesorowa stacja lutownicza z kitu AVT. Jest na niej oparte wiele konstrukcji. Bez problemu pasują kolby od chińczyków (nie polecam), Hakko (już lepiej), a ja mam solomona, bo od takiej zaczynałem imam sentyment. Żeby było wygodniej, to w ofercie solomona jest także rozlutownica podciśnieniowa, która jest o niebo lepsza od chińskich. Jej parametry elektryczne (grzałka, termopara) są takie same, jak kolby, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by sobie ją pod stację podłączyć. A za wakupompkę robi u mnie podkręcona do 18V pompka membranowa z jakiegoś centralnego zamka pneumatycznego (są membranowe i łopatkowe). Zresztą pompkę można dobrać z czegokolwiek. Po drodze obowiązkowo musi być jakiś filtr, bo mimo wyłapywania cyny przez odsysacz, dalej przedostają się lepkie opary kalafonii. Najprościej dać filtr paliwa z malucha. Robi robotę bardzo dobrze.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 kwie 2016, 20:12 przez BKK, łącznie zmieniany 1 raz.
max4max

Post autor: max4max »

ProLight pisze:Dziękuję bardzo za pomoc! W końcu udało mi się z nimi dogadać, mam wszystkie dane robię przelew, 50$ koszt prowizji przelewu to 100zł - macie może na to jakąś radę?
Jak by to była jakaś poważna kwota to ok, ale przy 200zł zapłacić 100zł prowizji?

Mam konto w Alior Banku
Załóż sobie konto bezpłatne całkowicie w kantorze walutowym aliora i tam jak kupisz na swoje konto 100 $ to możesz je przelać ( chyba też całkiem bezpłatnie ) za granicę.
ODPOWIEDZ