sku 7880 problemik ;)

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
bartex

sku 7880 problemik ;)

Post autor: bartex »

Witam!
Długo mnie tu nie było, lecz nadszedł taki moment że musiałem wejść i poprosić o pomoc ;)
a wiec, mam w mojej latareczce (hand made) driver sku. 7880. Pewnego czasu latareczka zgasła, nie było zadnych wstrząsów ani nic podobnego, po prostu może sobie leżeć i świecić i nagle zgaśnie... Po chwili bawienie się wyłącznikiem latarka ożyła ;) lecz coraz częsciej "to" sie dzieje :/ myślełm ze winny jest wyłącznik, niestety wyłącznik jest dobry na 100%, następna myśl - zimne luty... wiec poprawiłem a latareczka nadal nie działa jak należy i co chodzi? uszkodzony diver? scalak?
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Jestes pewny ze nie traci gdzies masy po drodze? Podlacz jakis zasilacz bezposrednio do driverka i zobacz jak sie wtedy zachowuje.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
bartex

Robiłem tak jak mówisz, dalej to samo...
SzymonHK

Post autor: SzymonHK »

Driver 7880 potrafi nieźle się grzać, sprawdź, czy nie ma podejrzanych termicznie elementów, lub pęknięć druku.
Do sprzedania DARKTORT DT-E1.0 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=1772
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Daj dobre foto makro.Podejrzewałem równiez brak masy, jakąs przerwę w obwodzie zasilania.Tym bardziej, że ponoć wygrzałeś, przelutowałes cały driverek...
bartex

Problem rozwiązany :)

okazało się że malutka warstewka kalafoni była na styku bareria-driver, oczywiście kalafonia była na driverku ;)
ODPOWIEDZ