...ustawieniem routera jako client
Eeeee, no to lipa, czemu mi o tym nie napisaliście?
Podłączyłem go do netiaszrota i jest stabilnie ale ***y nie urywa bo netia leci w kulki i net jest jakoś 1.5mbs...
Musiał bym czyli dokupić jeszcze modem, jaki kupić?
Bo router ma być w innym miejscu niż netiaszrot jest.
Albo może ktoś chce kupić ode mnie tego TL-WR1043ND za 140zł(tyle ile dałem)?
Wtedy bym kupił normalny router z modemem ADSL, a nie jakieś ładnie wyglądające zabawki
Podłączyłem go do netiaszrota i jest stabilnie ale ***y nie urywa bo netia leci w kulki i net jest jakoś 1.5mbs...
Musiał bym czyli dokupić jeszcze modem, jaki kupić?
Bo router ma być w innym miejscu niż netiaszrot jest.
Albo może ktoś chce kupić ode mnie tego TL-WR1043ND za 140zł(tyle ile dałem)?
Wtedy bym kupił normalny router z modemem ADSL, a nie jakieś ładnie wyglądające zabawki
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ NA OGNIWACH PANASONIC' A
Żebyś się nie wpiep.... znowu. Ten od neostrady nie bangla z netią. Modemu raczej nie przeskoczysz.Doctore pisze:normalny router z modemem ADSL
Jak coś to szukaj VDSL(2).
Sprawdziłem, mam innbox v41 i używam tylko jako modemu, router Linksys WRT160NL z DD-WRT na pokładzie i Aero2 jako "łącze" awaryjne.
Pozdrawiam
Krzysiek
Krzysiek
Wklepałem "innbox v41" i:
Ale jak to jest że taki router nie jest w stanie sam działać?
Czy to te internety od neostrady/netii po kablu telefonicznym to przestarzałe są?
[color=#FF4000]Allegro[/color] pisze:Wygląda na to, że nie mamy tego, czego szukasz.
Ale jak to jest że taki router nie jest w stanie sam działać?
Czy to te internety od neostrady/netii po kablu telefonicznym to przestarzałe są?
No właśnie, tak podejrzewałem...
A co myślicie o TP-Link TD-W8970 ?
Ma wbudowany modem ADSL oraz oficjalnie obsługuje modemy 3G/4G no i chyba pozostałe parametry są jak w tym polecanym przez was TL-WR1043ND.
Więc chyba TD-W8970 jest idealnym rozwiązaniem dla mnie, racja?
A co myślicie o TP-Link TD-W8970 ?
Ma wbudowany modem ADSL oraz oficjalnie obsługuje modemy 3G/4G no i chyba pozostałe parametry są jak w tym polecanym przez was TL-WR1043ND.
Więc chyba TD-W8970 jest idealnym rozwiązaniem dla mnie, racja?
Jak pisałem netia dostarcza mi maksymalnie 5mbs, więc nawet router za 40zł spokojnie wyrobi, nawet gdybym zrobił ten mobilny 50mbs...
Wcześniej pisałem że jest 1,5mbs, postanowiłem więc zadzwonić do pomocy technicznej, zgłosiłem że net muli, pan z gadającego laczka oznajmił wówczas że coś tam zresetował i mam jeszcze raz przeprowadzić test prędkości, bah!
I nagle prędkość wzrosła do ok. 4,7mbs
Dowiedziałem się także że tą linię internetowo-telefoniczną posiada teraz orange.
Wcześniej pisałem że jest 1,5mbs, postanowiłem więc zadzwonić do pomocy technicznej, zgłosiłem że net muli, pan z gadającego laczka oznajmił wówczas że coś tam zresetował i mam jeszcze raz przeprowadzić test prędkości, bah!
I nagle prędkość wzrosła do ok. 4,7mbs
Dowiedziałem się także że tą linię internetowo-telefoniczną posiada teraz orange.