Latarka z Biedronki
-
- smokuxx1987
W Chinach lampkę do przeróbki kupisz taniej. Poza tym taki duży reflektor to slaby wybór na rower (zbyt duże skupienie, no może na długie światła jako druga latarka).
Ciekawe jakiej jakości jest ogniwo i ma ładowarkę w zestawie? Może nawet lepiej że dioda nie dostaje dużego prądu, przynajmniej ludziom "mniej oświeconym" chwilę poświeci.
Ciekawe jakiej jakości jest ogniwo i ma ładowarkę w zestawie? Może nawet lepiej że dioda nie dostaje dużego prądu, przynajmniej ludziom "mniej oświeconym" chwilę poświeci.
-
Ktoś to coś już oglądał? Byłem, macałem. Jakość nawet dobra samego reflektorka. Wielkość jak mniej więcej w C8. Ale dioda to na 99% chińczyk 4-drutowy. Nie miałem przy sobie lupy dla dokładnych oględzin. Włączyć się nie dało, jakiś kolo przyleciał i lukał jak rozpakowuję towar. Zasilanie to jeden 18650 4800mAh - 3,7V. Jakieś sugestie?
Mam tą latarkę do testów.
Może ktoś rozpozna diodę:
Przy 4V z pakietów jest pobierane 1080mA w wysokim trybie a 300mA w niskim.
Obudowa jest dobrze wykonana, 2 uszczelki święcące w ciemności, przycisk jest podświetlany w czasie pracy diody, w stanie czuwania przycisk błyska co 2 sekundy. Ładowarka nie istnieje, jest tylko kabelek do podłączenia do USB. Pakiet zbudowany z 4 ogniw.
Może ktoś rozpozna diodę:
Przy 4V z pakietów jest pobierane 1080mA w wysokim trybie a 300mA w niskim.
Obudowa jest dobrze wykonana, 2 uszczelki święcące w ciemności, przycisk jest podświetlany w czasie pracy diody, w stanie czuwania przycisk błyska co 2 sekundy. Ładowarka nie istnieje, jest tylko kabelek do podłączenia do USB. Pakiet zbudowany z 4 ogniw.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 04 kwie 2016, 21:56 przez kaeltaz, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam dobry sorki ale to moje pierwsze minuty na światelka.pl odnośnie tematu z dodatkowych info o lampce postaram się zrobić parę zdjęć i wstawić. Jeśli chodzi o montaż do roweru to jeszcze nie testowałem. Montaż na gumkę obawiam się że może się opuszczać samoistnie ale jeszcze tego nie sprawdziłem jeśli chodzi o montaż na głowie (naczołówka) lekka fajnie się trzyma. W opisie czas pracy na pakiecie niby 19 h nie sprawdzone. Wykonanie dobre.
Ostatnio zmieniony wtorek 05 kwie 2016, 18:51 przez Pio, łącznie zmieniany 1 raz.
-