Logo naszego forum.

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
c++

Logo naszego forum.

Post autor: c++ »

Oto logo zrobione przez moją ciocie specjalnie na te forum:

Obrazek

I jak się podoba??
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...moim zdaniem za skomplikowane. Moze sie nie znam na tych komercyjno-reklamowych sprawach ale wg. mnie logo powinno byc proste, przemawiajacedo skojarzen/wyobrazni, bez wielu szczegolikow, latwe do powielania....moze nawet kalsyczne-w odcieniach szarosci, czarno-biale?
Ja bymnp. widzial jako logo cos zwiazanego z latarnia morska, snop swiatla, a moze by sie dalo jakos na szczycie zamiescic LED-stara, co by sie kojarzylo...a moze cos ze świecą?Swieca to symbol z tradycjami....
Z iinej strony, jak maja byc latarki, to moze zarys korpusu jakiejs latarki choc fajnie by bylo zeby bylo cos chwytliwego, niebanalnego w tym obrazku...moze zarys latarki a w nim schematycznie narysowane 3 diody, albo jedna, z tymi piorunkami od LED-a tylko jakos wyeksponowanymi?
Szkoda ze zaden ze mnie rysownik...
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

A ja na prędce sklepciłem takie cosik (przydałoby się jeszcze rozmazać i wygładzić krawędzie promienia ale ja posiadam tylko painta aktualnie:
Załączniki
latarkowo.JPG
latarkowo.JPG (5.73 KiB) Przejrzano 889 razy
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...no ciekawe.
A ja wczoraj mialem taka wizje....ale nie wiem czy nie bedzie za duzo szczegolow. Calosc w tonacji szarosci/czerni i bieli (bo noc w koncu)...po prawej latarnia, swiecaca w dol snopem swiatla, po lewej-na dole maly czlowieczektrzymajacy w reku latarke(domyslnie lub jakos ja tam pokazac) i swiecacy snopem swiatla w glowice latarni no i widac wyraznie ze snop z reki czlowieczka jest duuzo silniejszy od snopu z latarni ;-)
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Calineczka pisze:...no ciekawe.
A ja wczoraj mialem taka wizje....ale nie wiem czy nie bedzie za duzo szczegolow. Calosc w tonacji szarosci/czerni i bieli (bo noc w koncu)...po prawej latarnia, swiecaca w dol snopem swiatla, po lewej-na dole maly czlowieczektrzymajacy w reku latarke(domyslnie lub jakos ja tam pokazac) i swiecacy snopem swiatla w glowice latarni no i widac wyraznie ze snop z reki czlowieczka jest duuzo silniejszy od snopu z latarni ;-)
Wizja ciekawa aczkolwiek obawiam się że logo ma za małą dostępną rozdzielczość żeby zawrzać aż tak dużo detali. A może się mylę :wink:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Proponuje przenies ta rozmowe na kanaly kodowane.Jak wiemy konkurencja posuwa sie do wszystkiego... :evil:
c++

Post autor: c++ »

Calineczka pisze:Proponuje przenies ta rozmowe na kanaly kodowane.Jak wiemy konkurencja posuwa sie do wszystkiego... :evil:
Hmm...
A ja proponuje sobie zastrzec. Jeśli skopiują, będziemy mieli podstawy do roszczeń prawnych. Niestety co do domeny takich praw nie posiadamy- moja mama mówi...
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

halooo...doszli nowi ludzie...moze ktos wesprze nas swoim pomyslem?
:mrgreen:
Przypominam ze nasza domena to swiatelka.pl
Krooger666

Post autor: Krooger666 »

pomysł z latarką oświetlającą latarnię morską wydaje mi się dosyć interesujący. w weekend będę miał troche czasu to nad tym trochę posiedzę :) i jak coś wyjdzie to oczywiście wrzucę.. :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Krooger666 pisze:pomysł z latarką oświetlającą latarnię morską wydaje mi się dosyć interesujący. w weekend będę miał troche czasu to nad tym trochę posiedzę :) i jak coś wyjdzie to oczywiście wrzucę.. :)

pozdrawiam
Było by SUUUPER :mrgreen: ...ja nawet w Paincie sobie nie radzę :oops:
p.s. Co Ty o 4.54 robisz na naszym forum?Tez masz małe dziecko które w nocy lubi sobie "pośpiewać" ? :mrgreen:
Krooger666

Post autor: Krooger666 »

moze nei małe dziecko.. ale dostałem maila to wszedłem :) ostatnio nie mam za bardzo czasu pisać.. i projekt mojej lampki do roweru na razie stoi.. bo troche innych zajęć jest.. a rano poprawiałem wzmacniacz lampowy do gitary.. bo jakieś szumy złapał :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

No to jak znajdziesz troche czasu dla naszego logo bylo by super.
p.s. Mam kumpla melomana/gitarzyste-sklada ogolnie b.cenione wzmacniacze...ten facet to ma ucho, szok....
intermario

Post autor: intermario »

Hej,

od taka moja propozycja

Obrazek

i z innej beczki

Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

No no, robi sie ciekawie ;-)
Mysle ze to mniejsze ma za duzo swiatlocieni, refleksow, chcialbym zeby logo moglo byc mozliwie male i czytelne, nie format zdjecia ...wiecie, zeby latwo bylo reprodukowac, albo nawet na koszulke walnac...
Czekam na nastepne propozycje ;-)
Intermario, pomysl jeszcze ;-)
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

A ten cień gwiazdki wygląda jak... Jakby ktoś wzywał "BatStara" na pomoc :mrgreen:
Ale pomysły ciekawe. Prosimy o więcej. W końcu to nie byle zaszczyt zostać autorem naszego loga :wink:
ODPOWIEDZ