Światła do jazdy dziennej jakie wybrać do 150zł

Wszystko co świeci na czterech kółkach;)
marer

Post autor: marer »

No może źle to sprecyzowałem.
Chodzi mi o to żeby to miało smak i dobrze wyglądało.
Gregor887

Post autor: Gregor887 »

marer pisze:Zależy mi na wyglądzie i bardzo mocnym świeceniu
Trochę racji w tym jest. Takie niebieskie bździdełka wyglądają lekkopółśmiesznie.
Matixs

Post autor: Matixs »

Kup Osramy Px-4. Nie będziesz żałował wydanych pieniędzy.
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

Ja mam jakieś lampki plastikowe, świecą bardzo mocno. Działają już około roku i nic się nie dzieje. Są niby polskiej produkcji. Nie kosztowały 30zl a 160zl. Nie mogłem znaleźć lampek aby mi weszły w zderzak (stalowy) i tylko te pasowały :razz:
A wczoraj przejechałem na nich ze 200m zanim ogarnąłem ze w nocy na nich jadę i drogę widziałem :mrgreen: także dają radę.
Mają dobre chłodzenie bo moje auto rzadko w miejscu stoi ;-)

Obrazek
imag
PawelG.

Post autor: PawelG. »

marer pisze:Witam
Chciałbym sobie założyć ledy dzienne do swojego autka.
Zależy mi na wyglądzie i bardzo mocnym świeceniu.
Doradzicie coś ?

[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_55c2387a3d78f3648.jpg]Obrazek[/url]
Sprawdź, czy czasem w lampach nie masz miejsca na oprawki żarówek.
W 80% Sceników 3 można dorzucić instalację i mieć oryginalne światła dzienne.
Jak nie masz gotowego miejsca na żarówki, to można je wyciąć w kloszu.
http://megane.com.pl/topic/41177-swiatl ... z-ksenonu/
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Gregor887

Post autor: Gregor887 »

Polsky, ARB pociąłeś :|
:mrgreen:
Polsky pisze: Nie kosztowały 30zl a 160zl.
Moje ze cztery lata temu kosztowały 160, teraz są po 60 :wink: . Żyją, świecą
Obrazek
aro777

Post autor: aro777 »

Czesc. Z całego tematu wywnioskowałem, że sensownym zakupem są tylko Philipsy albo Osramy w cenach 240zł +.
No masakra, to się montuje dla oszczędności, a światełka ledowe które służą oszczedzaniu by nie włączać zwykłych świateł za 240zł !! ! + montaż to jakas masakra. Przerost formy nad treścią!
Za 240zł to ja już będę pamiętał żeby zapalać swoje światła. Nie no serio za taką kasę to żadna podpowiedź na forum.
Polecili byście coś rozsądnej cenie, trwałego jasnego i z homologacją.

Ja znalazłem M-Tech 905 ale to już max ceny albo nawet i tak za dużo. Co onich sądzicie?

(nie chce montować nic w miejsce halogenów, nie dość że tanie nie jest to jeszcze tracisz inne przydatne swiatła)
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Ja mam jakieś 510HP NSSC zdobyte za grosze i od paru lat dają radę.
Ale ciągle nie mogę się zebrać żeby je porządnie zamontować, bo na razie wygląda to tak:
Obrazek
A świecą (są widoczne) mniej więcej tak:
Obrazek
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

aro777 pisze:Czesc. Z całego tematu wywnioskowałem, że sensownym zakupem są tylko Philipsy albo Osramy w cenach 240zł +.
No masakra, to się montuje dla oszczędności, a światełka ledowe które służą oszczedzaniu by nie włączać zwykłych świateł za 240zł !! ! + montaż to jakas masakra. Przerost formy nad treścią!
Za 240zł to ja już będę pamiętał żeby zapalać swoje światła. Nie no serio za taką kasę to żadna podpowiedź na forum.
Polecili byście coś rozsądnej cenie, trwałego jasnego i z homologacją.

Ja znalazłem M-Tech 905 ale to już max ceny albo nawet i tak za dużo. Co onich sądzicie?

(nie chce montować nic w miejsce halogenów, nie dość że tanie nie jest to jeszcze tracisz inne przydatne swiatła)
A to jest jakiś zarzut, że polecane są sprawdzone modele które nie są tandetą ? Jak ci taka forma nie odpowiada, zakup to co ci się podoba i tyle. Ja przykładowo za dzienne wydałem 600 zł i to cena była okazyjna...

Zatem, abyś był zadowolony: Moim zdaniem najtańsze dzienne są najlepsze. Mniejsza o to że zdychaj jak muchy :) Warto je zakupić ! No i koniecznie zamiast montować je (przecież to masakra) przyklej je na dwustronną taśmę, lub po prostu wywierć w zderzaku dziury i je przykręć. Wtedy spełnione zostaną Twoje wymagania:

-tanie (kupisz takie światła za 20 - 30 zł)
-łatwy montaż
-nie będziesz musiał pamiętać o światłach mijania

I to jest to ! :hyhy:
ILPT
Matixs

Post autor: Matixs »

W poprzednim samochodzie miałem okrągłe światła do jazdy dziennej za ok. 80zł i byłem bardzo zadowolony. Wrzuciłem je w miejsce halogenów i wyglądały jakby tam zawsze były. Świeciły mocno i nie robiły żadnych zakłóceń.
W obecnym samochodzie też chciałem oszczędzać reflektory i kupiłem światła Osram Px-4 no i tu już jestem mniej zadowolony. Świecą mocno, ale sieją mocne zakłócenie na radio przez co poza miastem praktycznie nie da się go słuchać poza 2 stacjami.
Ale podejrzewam że mogłem trafić na jakąś chińską podróbkę, a kupiłem w prawie takiej samej cenie jak były na innych aukcjach.
aro777

skaktus pisze: A to jest jakiś zarzut, że polecane są sprawdzone modele które nie są tandetą ? Jak ci taka forma nie odpowiada, zakup to co ci się podoba i tyle. Ja przykładowo za dzienne wydałem 600 zł i to cena była okazyjna...

Zatem, abyś był zadowolony: Moim zdaniem najtańsze dzienne są najlepsze. Mniejsza o to że zdychaj jak muchy :) Warto je zakupić ! No i koniecznie zamiast montować je (przecież to masakra) przyklej je na dwustronną taśmę, lub po prostu wywierć w zderzaku dziury i je przykręć. Wtedy spełnione zostaną Twoje wymagania:

-tanie (kupisz takie światła za 20 - 30 zł)
-łatwy montaż
-nie będziesz musiał pamiętać o światłach mijania

I to jest to ! :hyhy:
Hehe czaje żart :) Dobre dobre.
Ty dałeś 600zł. Za co? Za wygląd? Szpan? Bo raczej nie oszczędzisz tego na paliwie. Nawet szybsze wypalanie żarników w xenonach nie zwróci takiej kwoty (a nie każdy ma xenony).
No to więc po co montować ledy do jazdy dziennej? Jaki jest tego cel? Odpowiedz na te pytania i zczaj swój żart.
W twoim przypadku wyraźnie widzimy przerost formy nad treścią.

A podpowiedzi kup drogie to bedzie dobre to moja babcia mi powie i bedzie miałą racje.
A moje pytanie na forum miało raczej trafić do szerszego grona użytkowników znających się na temacie, którzy używają tego rodzaju sprzęt i wiedzą za co nie warto przepłącać mając podobne efekty i trwałość. Tu jest sens i logika. Bo wiadomo że zanim samemu się coś trafi za dużo by to nas kosztowało i po to łączymy się w bólu na forach :)

Widzę, że kolega skaktus zna sie w temacie (może co do obliczeń oszczedności się nie zgadzamy), ale pytałem o model DRL M-Tech 905 HP jeśli coś wiesz o nich. Cena jeszcze znośna, może się kiedyś zwróci (jeśli uda się uniknąć 1 mandatu dzieki nim). Niby jakościowo też mają być dobre.
Może onich coś ktoś wie
Ostatnio zmieniony piątek 25 mar 2016, 20:13 przez aro777, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

aro777, podstawowe pytanie, czy te M-Tech 905 HP, których polecenie zakupu tak usilnie chcesz usłyszeć, mają chociaż aluminiowe obudowy? Nie mogłem tego doczytać w pierwszej z brzegu ofercie. W swoim czasie rozbierałem z ciekawości kilka DRL z przedziału cenowego 50-150zł (poniżej 50 nie miałem odwagi zamówić) i to co tam zastałem to syf, kiła i mogiła :|
Sometimes darkness can show you the light
aro777

Może nie usilnie, ale jest firmowe, widziałem, że świecą mocno, obudowa metalowa + odpowietrzniki i producent chwali je jako alternatywa wlasnie tych philipsow DayLight.
Wiec moze ktos ma/miał, otwierał/używał?
Ostatnio zmieniony piątek 25 mar 2016, 20:16 przez aro777, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Gdzie te odpowietrzniki się znajdują i po co one jak lampa powinna być szczelna?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

aro777 pisze: Bo raczej nie oszczędzisz tego na paliwie.
Masz jakieś konkretne wyliczenia odnośnie oszczędności paliwa po zastosowaniu LEDowych świateł do jazdy dziennej?
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
ODPOWIEDZ