MTE SF-15 SSC P7-D-SXO 4-Mode Memory 900-Lumen LED

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Biniu

MTE SF-15 SSC P7-D-SXO 4-Mode Memory 900-Lumen LED

Post autor: Biniu »

Witam, proszę o opinię na temat zakupu latarki http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.22567 celem używania jako oświetlenie rowerowe, ale nie tylko.
Wygląda na bardzo atrakcyjną zważywszy na cenę.
SzymonHK

Post autor: SzymonHK »

Wygląda atrakcyjnie, ale jakim cudem przy 2,8A z jednego li-iona 18650 świeci 2,5 godziny ?
Realnie to 45-50 minut. Cenowo nawet bardzo atrakcyjnie, ciekawe tylko jaki sterownik posiada, jak rozłożone są tryby hi, mid i lo. Sporo wątpliwości technicznych, poczytaj sobie forum na DX o tej latarce.
TDK

Post autor: TDK »

Witam wszystkich, to mój pierwszy post.

Mam tę latarkę i jestem z niej zadowolony. Wg mojej subiektywnej oceny daje ze 2,5 - 3 razy więcej światła, niż Fenix L2D. Światło nie jest mocno skupione, spot jest szerszy niż w Fenixie, ale wyraźny. Kolor światła w mojej latarce jest bardzo przyjemny i zbliżony do światła słonecznego. Myślę, że latarka dobrze nadaje się na rower, bo świeci szeroko i mocno, choć pewnie trzeba ją dobrze przymocować, bo razem z akumulatorem waży ok. 160 g. Trzeba też pomyśleć o ograniczeniu spilla od góry, żeby nie oślepiać kierowców z naprzeciwka, ponieważ spill jest dość jasny.
Tryby: Hi, Mid, Lo, Strobo, SOS w tej właśnie kolejności.
Do jazdy rowerem wystarczy tryb średni. Tryb najmocniejszy to już jak reflektor samochodowy.
DarkFox

Post autor: DarkFox »

TDK napisz jakie ma max. czasy świecenia na poszczególnych trybach
ODPOWIEDZ