Zakup Latarki Czołowej - Jaka (do 50zl)
tutaj masz link do przykładowego sklepu, gdzie opisują tą latarkę, są pokazane beamshooty i dużo innych zdjęć, oczywiście uczciwie piszę żebyś nawet nie zerkał na podane tam "moce" bo są wyssane z palca.
sklep
a tutaj masz fajny test na youtube
youtube
PETZL jest b.znaną i popularną marką, wg mnie patrz bardziej na możliwości latarki, zastosowane diody, sposób zasilania/czas i tryby pracy, a przede wszystkim dopasuj model do tego do czego ma Ci być potrzebna...latarka na baterie 18650 -> większy ciężar i gabaryty, ale też z reguły dłuższy czas działania i więcej światła, i na odwrót.
sklep
a tutaj masz fajny test na youtube
youtube
PETZL jest b.znaną i popularną marką, wg mnie patrz bardziej na możliwości latarki, zastosowane diody, sposób zasilania/czas i tryby pracy, a przede wszystkim dopasuj model do tego do czego ma Ci być potrzebna...latarka na baterie 18650 -> większy ciężar i gabaryty, ale też z reguły dłuższy czas działania i więcej światła, i na odwrót.
@up
Latareczka prezentuje się bardzo dobrze.
Filmik widziałem wcześniej =]
Natomiast gdy przyjrzałem się akumulatorkom 18650, ręce mi nieco opadły. Więcej zapłaciłbym za w miarę przyzwoitą ładowarkę z dwoma gniazdami (nie wliczając 4 sztuk akumulatorków) niż za samą czołówkę heh
Widzę, że czas działania 18650 jest znacznie dłuższy. Niestety ceny są zbyt zaporowe jak na mój skromny budżet. Może w przyszłości.
Latareczka prezentuje się bardzo dobrze.
Filmik widziałem wcześniej =]
Natomiast gdy przyjrzałem się akumulatorkom 18650, ręce mi nieco opadły. Więcej zapłaciłbym za w miarę przyzwoitą ładowarkę z dwoma gniazdami (nie wliczając 4 sztuk akumulatorków) niż za samą czołówkę heh
Widzę, że czas działania 18650 jest znacznie dłuższy. Niestety ceny są zbyt zaporowe jak na mój skromny budżet. Może w przyszłości.
Ręce to mogą opaść temu, kto czyta co piszesz. Piszesz bzdury na temat ceny 18650, bo nie zadałeś sobie trudu żeby sprawdzić ceny w sklepiku... nie wspominając już o pogłębieniu wiedzy na temat przewagi ogniwa nad zwykłą baterią czy akumulatorkiem wielokrotnego ładowania - ze wszystkimi za i przeciw... O czołówkach w pieniądzach jakie chcesz przeznaczyć na czołówkę i możliwościach zakupu napisano tu na forum masę postów (naliczyłem 7 stron z czego połowa to takie na temat czołówek w budżecie jaki określiłeś. Dziwię się, że ten temat nie wylądował jeszcze w "koszalinie" bo to nic innego jak zwykłe bicie piany! Wszyscy dziwnie chcą mieć cuda za 5 dych nie zadając sobie trudu by poszukać w tematach na forum. Dla chcącego nic trudnego! Ale dzisiaj tak się porobiło, że każdy chce mieć podane na tacy! Nie chciało Ci się nawet napisać PW do mnie, gdzie prawdopodobnie dowiedziałbyś się, że światełko jakiego szukasz możesz mieć wliczając w to ogniwo + ładowarkę za 70 zł + przesyłka. Leń! Kup sobie leniu wynalazek z allegro lub z Biedry i nie zawracaj głowy swoimi pomysłami - bo gotowych rozwiązań z linkami w tych tematach http://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=22 jest aż nadto!
Na zastanowienie był czas...Kolega nie skorzystał bo leń! Nawet gdyby teraz się odezwał to nie oddam mojego światełka w takie ręce nawet darmo! Znalazło już prawie nabywcę. Ale nie o tym jest ten temat więc z mojej strony tyle! Nie ma sensu przekonywać przekonanych lub takich którzy z założenia wiedzą lepiej.
No niby tak, ale było powiedziane :maro21 pisze:Nie ma co się tak koledzy denerwować
No to krótko i precyzyjnie podawaj linki bo nie ma to tamto.smerfwot pisze: Interesują mnie wyłącznie sprecyzowane wypowiedzi: podanie konkretnego modelu, a najlepiej wklejenie linku do odpowiedniej aukcji
Pan płaci, Pan wymaga
Pozdrawiam, Leszek
Jedyne sensowne rozwiązanie http://www.aliexpress.com/item/3W-Usb-R ... 0.4.tuV3DX (jest wersja z płynną regulacją prądu w sterownik - poświeci dłużej w zależności ile światła potrzebujesz) + aku ze sklepiku lub rozwalasz aku z lapka i badasz czy się nada + zmienić optykę na TIR.
Co do wymagań to świeci, w zależności od aku 2-3h powinna.
Ładujesz przez USB(auto/dom/PB)
Wodoszczelność - ciężko określić ale jak włożysz do wody to na 100% przestanie świecić
Konkluzja - kupować(może ktoś zaproponuję coś innego) albo zwiększyć budżet
Co do wymagań to świeci, w zależności od aku 2-3h powinna.
Ładujesz przez USB(auto/dom/PB)
Wodoszczelność - ciężko określić ale jak włożysz do wody to na 100% przestanie świecić
Konkluzja - kupować(może ktoś zaproponuję coś innego) albo zwiększyć budżet
Ganzo G718B
Krótko i na temat.
http://allegro.pl/latarka-czolowa-cree- ... 94963.html
miało być do 50 pln
sam takiej używam
p.s przydała by sie w tej konkretnej ,wymiana na ciepłą diode ale jak komuś nie przeszkadza to wystarczy
Darz Bór
http://allegro.pl/latarka-czolowa-cree- ... 94963.html
miało być do 50 pln
sam takiej używam
p.s przydała by sie w tej konkretnej ,wymiana na ciepłą diode ale jak komuś nie przeszkadza to wystarczy
Darz Bór
A ta moja to znaczy się ma krótką żywotność?
Nie ukrywam iż nie zauważyłem,prawdą jest iż na polowaniach używam a tam się światłem nie szasta .
Mi nigdy prądu nie zabrakło a używam wyłącznie trybu Hi.
Db
p.s tyle że ja swoją używam od 2014 to może wtedy były lepsze
No i bezpośrednio w Chinach kupiona-znaczy oryginalna nie" podróbka"
Nie ukrywam iż nie zauważyłem,prawdą jest iż na polowaniach używam a tam się światłem nie szasta .
Db
Znając życie i to co siedzi wewnątrz tej latarki, to w trybie HI przez moment idzie może 2A, potem napięcie znacznie siada i w leda idzie te może 600 mA, albo i odrazu idzie 500 mA i tylemauser66 pisze:A ta moja to znaczy się ma krótką żywotność?
Db
Jak dla mnie, niech autor kupi cokolwiek, budżet 50 zł jest tak mały, że nie ma co za bardzo debatować. Minimalnie trzeba mieć 100 zł na coś porządnego i tego nic nie zmieni. Ale od czego jest allegro
ILPT
Cześć.
Temat można zamknąć.
Dzięki uprzejmości i i cierpliwości użytkownika dalu, udało mi się pozyskać obiecującą latarkę czołową wraz z odpowiednim doposażeniem.
Nabyłem od niego ten oto produkt w wyjątkowo przystępnej cenie:
http://www.dhgate.com/product/securityi ... 0-1b;searl
Serdecznie dziękuję wszystkim za wszelką pomoc. Nawet tym, których wytrąciła z równowagi moja niewiedza hehe
Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu =]
Temat można zamknąć.
Dzięki uprzejmości i i cierpliwości użytkownika dalu, udało mi się pozyskać obiecującą latarkę czołową wraz z odpowiednim doposażeniem.
Nabyłem od niego ten oto produkt w wyjątkowo przystępnej cenie:
http://www.dhgate.com/product/securityi ... 0-1b;searl
Serdecznie dziękuję wszystkim za wszelką pomoc. Nawet tym, których wytrąciła z równowagi moja niewiedza hehe
Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu =]