Cześć,
Czy w fabrycznej latarce S2+, np takiej: https://www.fasttech.com/p/1826903
można zmienić konfigurację trybów w sterowniku przez zwieranie gwiazdek z masą zasilania?
Domyślnie zmianę trybów wykonuje się przez wyłączenie latarki w momencie zaniku światła na najniższym trybie.
Ebola, dzięki za potwierdzenie. Pod diodą jest normalnie pasta Pozostaje tylko gwint przesmarować. Latarka po chwili robi się ciepła. Czy dobrze zrozumiałem żeby posmarować ten gwint piguły który styka się z obudową?
fedu, kupiłeś od simona z aliexpress? Pytam, ponieważ od simona kupiłem dwie latarki, ale nie mam czym ich rozkręcić, aby zobaczyć czy mają pastę pod diodą.
jkndgplq pisze:fedu, kupiłeś od simona z aliexpress? Pytam, ponieważ od simona kupiłem dwie latarki, ale nie mam czym ich rozkręcić, aby zobaczyć czy mają pastę pod diodą.
Kupiłem convoy S2+ od simona. Zrobiłem zdjęcia piguły
Pod diodą nie ma żadnej pasty. Dioda z plastikowym białym podkładem trzyma się tylko na kabelkach (rusza się). Czy jest to prawidłowy montaż diody, a może simon odwalił lipę?
Plastikowy dystans ma być luźno. Odlutuj 1 kabelek i/albo podważ diodę i wtedy zobacz czy jest pasta. Może jest jej ciut za mało albo jeszcze nie jest rozprowadzona odpowiednio. A jeśli rzeczywiście jej tam nie ma to daj jakąś ze sklepu komputerowego.