Nowa Liitokala lii-100 nie działa

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
survivour

Nowa Liitokala lii-100 nie działa

Post autor: survivour »

Proszę was o pomoc/radę. Jeszcze nie napisałem do supportu fasttech bo może ja coś robię źle... Mianowicie, zamówiłem ww. ładowarkę i w żaden sposób nie chce ładować. Ogniwa jakie mam to CGR18650CE i bez znaczenia czy ogniwo ma 3,3 V czy 4 V ładowarka nawet nie zaświeci żadną diodą. Tak samo wygląda opcja "powerbanka", również nie działa, nic nie świeci. Podłączałem pod różne ładowarki, 1A, 0,7A, 0,5A. Użyłem także akumulatorka Ni-Mh, nic to nie dało.

PS Oczywiście podłączenie jest prawidłowe + do +, - do - :zdziwko:

Druga sprawa nie mniej ważna :) Nie wiem co jest grane, ale nie działa mi forum światelka.pl. Czasem "łaskawie" z rana mogę wejść i poczytać, ale popołudniem nie ma opcji. Po prostu wyskakuje błąd "Strona internetowa jest niedostępna". W tym momencie również mi nie działa, a post piszę z Aero2. Forum nie działa na żadnym urządzeniu w sieci(telefon,pc, laptop itd.)

Proszę co porady co zrobić w obu sytuacjach.

edit:
Przepraszam, pomyliłem się. Ładowarka jest z Aliexpress. Doszła dzisiaj również paczka z fasttech z moją pierwszą latarką Convoy S2 i jestem z niej zadowolony i może dlatego tak mi się pomyliło :)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 mar 2016, 21:29 przez survivour, łącznie zmieniany 1 raz.
michal1

Post autor: michal1 »

Naciskałeś przycisk? Wszystko dobrze podłączone?
Napisz do supportu przede wszystkim i zagroź Paypalem. :)
survivour

Kabli 3 rodzaje, 10,30,50 cm, ładowarek też kilka. Przycisk przyciskałem 1, 2, 30, 60 sekund, 2 minuty i zero reakcji. Podłączany telefon do naładowania również nie reaguje.
max4max

Post autor: max4max »

Ewidentnie padnięta. Rozpoczynaj tzw "dispute" dla tego zamówienia czyli spór ze sprzedawcą.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

survivour pisze: ale nie działa mi forum światelka.pl
O ile problemem nie jest literka Ś to problemu bym szukał w ustawieniu routera a dokładniej w serwerach DNS zapisanych w routerze czy też dostarczonych przez operatora. Polecam poszukać w google jakie są polecane i wpisać je ręcznie w router ew ustawienia systemowe.
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

przez googla polecane są pewnie ich własne, czyli 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

endrju1, nie tak dosłownie pisałem o tych z googla ale o to, co wyszukiwarka podpowiada. Ja np miałem jakiś program ściągnięty z dużą bazą serwerów i wybrał on dla mnie najszybsze w mojej lokalizacji.
Awatar użytkownika
endrju1

Rozumiem. No akurat u mnie te googlowskie wyszły ze są najszybsze. Inna sprawa że do sprawdzenia się jak najbardziej nadają.
Swoją drogą, to skoro na aero działa, to coś dostawca musi kombinować.
max4max

Panowie , w tym moderatorzy - ja tu widzę temat: Nie działa liitokala , a nie o serwerach google, dns itd.
Może by wydzielić?
piechucki

Post autor: piechucki »

Sprawdź czy styki ładowarki, które powinny dotykać styków ogniwa na pewno łączą. Zdarza się, że nie ma dobrego połączenia jeżeli bieguny ogniwa nie są wyraźnie wysunięte (nawet niedawno ktoś tu na forum miał taki problem).
Awatar użytkownika
endrju1

max4max pisze:Panowie , w tym moderatorzy - ja tu widzę temat: Nie działa liitokala , a nie o serwerach google, dns itd.
User napisał:
survivour pisze:Druga sprawa nie mniej ważna :) ...
A więc to również było problemem do rozwiązania.
survivour

Panowie nic niestety nie pomaga. Rozebrałem ją nawet w celu "dobrego styku", brak reakcji ładowarki. Ewidentnie padnięta. Podałem napięcie z zasilacza stabilizowanego aby udawał ogniwo. Podłączyłem telefon, ale dopiero przy 5,5 V zaczął reagować tzn. wariować. Obciążenei nie było żadnego. Ładowała/przerywała tak w stosunku 1/1 sekundy. Załączam poglądowe zdjęcie jak wygląda w środku.

Obrazek
max4max

survivour, Jak pisałem wyżej wszczynasz "dispute" , w niej określasz, że interesuje Cię zwrot takiej i takiej kwoty , tutaj pełnej kwoty za ładowarką i ... czekasz.
Jak sprzedawca nie odpowie to spór się kończy i dostajesz kasę z powrotem.
Oczywiście jakieś zdjęcia i opis musisz załączyć.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

max4max pisze:survivour, Jak pisałem wyżej wszczynasz "dispute" ,
Można i tak, ale po co zaraz raban ?
Pierwsze to napisać do sprzedawcy o wadzie i poprosić o powtórną wysyłkę ładowarki, czy tam elektroniki do niej, przesyłką śledzoną, na koszt gwaranta.
Dopiero jeśli zacznie kręcić czy kombinować zakładamy Spór.
To jest drugi etap egzekwaowania, a nie pierwszy którym jest polubowne załatwienie sprawy.
Pozdrawiam, Leszek
max4max

Ale to jest aliexpress :mrgreen:
Tam rozpoczęcie sporu nic jeszcze nie znaczy, bo zawsze możesz go zakończyć, natomiast sam spór warto rozpocząć bo od wtedy biegnie konkretny termin, a wszystkie inne wymiany wiadomości i inne uprzejmości z chińczykami często w ogóle nie skutkują niczym.
ODPOWIEDZ