Driver Courui D01

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
pier

Driver Courui D01

Post autor: pier »

Witam.
Czy mógłby mi Ktoś odpowiedzieć czy driver w Courui D01 ma zabezpieczenie akumulatorów?
Przekopałem cały internet i znalazłem tylko info na Fasttechu że nie ma takowego. Ale z drugiej strony jak przyjrzałem się driverowi to za bardzo on skomplikowany jak na trzy tryby i coś nie chce mi się wierzyć że nie ma zabezpieczenia.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Nie ma zabezpieczenia a miałem 2 różne drivery (lepszy i gorszy).
Awatar użytkownika
pier

ElSor a może Wiesz gdzie dorwać lepszy driver do tej latarki?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Lepszy ostatnio był w latarce z GB, ale wcześniej miałem od nich te z gorszymi. Zawsze można pomyśleć o NANJGu albo modzie na 3S i odpowiednim driverze (nie wiem jakim, bo nie testowałem niczego, poza tym nad czym sam siedzę).
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Problemem tam jest przede wszystkim średnica tego sterownika, trzebaby jakąś redukcję dopasować.
Możesz popytać Richarda (RMM na BLF) z http://www.international.mtnelectronics.com na pewno coś wymyśli (albo gotowego, albo zestaw DIY), ale tanio nie będzie. :wink:
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Redukcję można zrobić ze starego drivera.
Awatar użytkownika
pier

Rozmyślam nad zakupem standardowego drivera 8*AMC sterowanego microswitchem od Greg-a. Zaprojektowałbym nową większą płytkę w Eaglu o średnicy jak w Courui i pewnie by było. Tylko kiedy ja to wszystko zrobię jak cały czas w szpitalu?

Ewentualnie jakbym projektował płytkę to ile Polecacie pchać sztuk AMC-ków?
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

12 minimum :)
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

I udało się zrobić jakiegoś fajnego moda? ;)
Awatar użytkownika
pier

Nic specjalnego nie zrobiłem. Tak jak większość modów z neta tej latarki. Ogołociłem oryginalny driver z elementów i na tą płytkę dałem driver od Grega. Tylko 8 AMC bo więcej w takim układzie na pewno nie wyrobi termicznie.
Latarką ogólnie jestem rozczarowany. Ma popapraną pigułę, trzeba by wytoczyć nową co jest średnio opłacalne. W obecnej konfiguracji dioda nie wchodzi do końca w refa. Spowodowane jest to albo za cienką pigułą bądź złym ukształtowaniem refa.
Myślałem jeszcze nad zrobieniem gniazda ładowania w latarce co nie było by trudne.
Jeśli znalazłbym kogoś kto wytoczyłby nową pigułę i koszt nie przekroczyłby samej latarki pewnie wrócił bym do tego moda i zrobił wszystko jak należy.
Mieciu

Post autor: Mieciu »

pier pisze: Jeśli znalazłbym kogoś kto wytoczyłby nową pigułę i koszt nie przekroczyłby samej latarki pewnie wrócił bym do tego moda i zrobił wszystko jak należy.
Będę toczył sobie nową pigułę. Z tego co pomierzyłem to tam standardowy gwint 1mm jest - bez problemu do zrobienia mojej maszynie.
Jak się uda 1szt to może dorobię kilka na zapas i wrzucę do sklepiku.
Awatar użytkownika
pier

Mieciu pisze:
pier pisze: Jeśli znalazłbym kogoś kto wytoczyłby nową pigułę i koszt nie przekroczyłby samej latarki pewnie wrócił bym do tego moda i zrobił wszystko jak należy.
Będę toczył sobie nową pigułę. Z tego co pomierzyłem to tam standardowy gwint 1mm jest - bez problemu do zrobienia mojej maszynie.
Jak się uda 1szt to może dorobię kilka na zapas i wrzucę do sklepiku.
O to super. Ja na pewno będę zainteresowany taką pigułą.
Na kiedy planujesz to wytoczyć?
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Tego gwintu jest raptem 3 zwoje, ja u siebie robiłem pigułę która wchodziła na wcisk w rurkę niżej gwintu i rantem opierała się na uskoku.

Ref ma za gruby kołnierz od spodu i można go podtoczyć, oczywiście istnieje ryzyko dostania się paprochów do środka.
Awatar użytkownika
pier

A mi się udało już zaprojektować płytkę pod driver Gregowy do tej latarki. Jeśli wszystko będzie ok to jutro ją zrobię.
Awatar użytkownika
pier

W moim Courui zagościł nowy driver.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ