Myjki ciśnieniowe

....nie pasujące gdzie indziej...
ww296

Post autor: ww296 »

ptja pisze:Warto? Myjka Parkside z Lidla za 400 zł: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action ... l&id=56385
110 (150 maks.) barów, maks. 450l/h, moc 2100W (http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1035)
Planowane zastosowanie to mycie samochodu i kostki wokół domu.
też o tym myślę - co prawda planowałem używkę Karchera HD kupić ale trzeba by dołożyć 1000...
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Bratu Karchery, wytrzymują 2 - 3 lata. Kupił kiedyś z Lidla, 3 tygodnie i padła, wymiana 6 tygodni, wymiana 4 tygodnie... zrezygnował, ale brat ma myjnię.

Pozdrawiam

PS: Ciekawy filmik reklamowy, ale zdaje się, że nie wolno myć auta "koło domu" ;)
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ptja

Post autor: ptja »

Pyra pisze:PS: Ciekawy filmik reklamowy, ale zdaje się, że nie wolno myć auta "koło domu" ;)
tylko jeśli regulamin na danym terenie zabrania. W Łodzi regulamin brzmi tak (http://czystemiasto.uml.lodz.pl/files/R ... ility.docx):

(par. 7)
3.Mycie pojazdów mechanicznych może się odbywać w miejscu wyznaczonym przez właściciela nieruchomości, pod warunkiem, że powstające ścieki odprowadzane są do kanalizacji sanitarnej lub ogólnospławnej za zgodą zarządcy kanalizacji lub gromadzone w sposób umożliwiający ich usunięcie zgodnie z wymaganiami Regulaminu.
4. Zakazuje się wprowadzania powstających w wyniku mycia pojazdów mechanicznych ścieków bezpośrednio do wód, ziemi, kanalizacji deszczowej.

Czyli faktycznie: dopóki nie skieruję odpływu do kanalizacji, to nie powinienem myć na swojej działce.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Gregor887

Post autor: Gregor887 »

To tera straż miejska bedzie walić mandaty za czyste auta :-| . Trzeba sobie załatwić lewy kwit z myjni :roll:

Jednak mój patent z czasów lokalnego hydrokryzysu jest ponad prawem - myłem auto w czasie padającego deszczu :mrgreen:
arekm

Post autor: arekm »

Tylko po co tak kombinować? Pojedź na myjnię i nie zanieczyszczaj okolicy syfem (nie mylić z brudem) z auta.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Nie no, myjki mają wiele zastosowań, nie tylko samochody, chodziło o tą reklamę.
A jeśli chodzi o samochody, to naprawdę lepiej jechać na myjnię, a jeśli ktoś ma trochę "lepsze" auto, to raczej ręczną, i do tego sprawdzoną.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

arekm pisze:Tylko po co tak kombinować? Pojedź na myjnię i nie zanieczyszczaj okolicy syfem (nie mylić z brudem) z auta.
Samochodu na myjni bezdotykowej nie domyjesz, a szczotami porysujesz lakier, zostaną świrle i hologramy.
Gregor887

Post autor: Gregor887 »

Raz w życiu byłem na myjni - zostałem zmuszony (za gratis) przed wjazdem na halę do ASO. Wyszorowali mi wtedy wszystkie felgi do gołego metalu :[.
Kasztanimy.
Ostatnio zmieniony piątek 18 mar 2016, 07:59 przez Gregor887, łącznie zmieniany 1 raz.
arkus

Post autor: arkus »

OT
admin wydzielić temat o myjniu auto.
Chętnie wezmę w nim udział, ale nie w dobra cena, chyba że będzie dobra cena autodetailing :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Jak widać wątek o myjkach został wydzielony a dalej są pytania o nią w dobrej cenie. Kolejne pytanie w tamtym temacie sprawi, że będę złym adminem.
ODPOWIEDZ