Driver Courui D01
Driver Courui D01
Witam.
Czy mógłby mi Ktoś odpowiedzieć czy driver w Courui D01 ma zabezpieczenie akumulatorów?
Przekopałem cały internet i znalazłem tylko info na Fasttechu że nie ma takowego. Ale z drugiej strony jak przyjrzałem się driverowi to za bardzo on skomplikowany jak na trzy tryby i coś nie chce mi się wierzyć że nie ma zabezpieczenia.
Czy mógłby mi Ktoś odpowiedzieć czy driver w Courui D01 ma zabezpieczenie akumulatorów?
Przekopałem cały internet i znalazłem tylko info na Fasttechu że nie ma takowego. Ale z drugiej strony jak przyjrzałem się driverowi to za bardzo on skomplikowany jak na trzy tryby i coś nie chce mi się wierzyć że nie ma zabezpieczenia.
Problemem tam jest przede wszystkim średnica tego sterownika, trzebaby jakąś redukcję dopasować.
Możesz popytać Richarda (RMM na BLF) z http://www.international.mtnelectronics.com na pewno coś wymyśli (albo gotowego, albo zestaw DIY), ale tanio nie będzie.
Możesz popytać Richarda (RMM na BLF) z http://www.international.mtnelectronics.com na pewno coś wymyśli (albo gotowego, albo zestaw DIY), ale tanio nie będzie.
- smokuxx1987
Rozmyślam nad zakupem standardowego drivera 8*AMC sterowanego microswitchem od Greg-a. Zaprojektowałbym nową większą płytkę w Eaglu o średnicy jak w Courui i pewnie by było. Tylko kiedy ja to wszystko zrobię jak cały czas w szpitalu?
Ewentualnie jakbym projektował płytkę to ile Polecacie pchać sztuk AMC-ków?
Ewentualnie jakbym projektował płytkę to ile Polecacie pchać sztuk AMC-ków?
-
Nic specjalnego nie zrobiłem. Tak jak większość modów z neta tej latarki. Ogołociłem oryginalny driver z elementów i na tą płytkę dałem driver od Grega. Tylko 8 AMC bo więcej w takim układzie na pewno nie wyrobi termicznie.
Latarką ogólnie jestem rozczarowany. Ma popapraną pigułę, trzeba by wytoczyć nową co jest średnio opłacalne. W obecnej konfiguracji dioda nie wchodzi do końca w refa. Spowodowane jest to albo za cienką pigułą bądź złym ukształtowaniem refa.
Myślałem jeszcze nad zrobieniem gniazda ładowania w latarce co nie było by trudne.
Jeśli znalazłbym kogoś kto wytoczyłby nową pigułę i koszt nie przekroczyłby samej latarki pewnie wrócił bym do tego moda i zrobił wszystko jak należy.
Latarką ogólnie jestem rozczarowany. Ma popapraną pigułę, trzeba by wytoczyć nową co jest średnio opłacalne. W obecnej konfiguracji dioda nie wchodzi do końca w refa. Spowodowane jest to albo za cienką pigułą bądź złym ukształtowaniem refa.
Myślałem jeszcze nad zrobieniem gniazda ładowania w latarce co nie było by trudne.
Jeśli znalazłbym kogoś kto wytoczyłby nową pigułę i koszt nie przekroczyłby samej latarki pewnie wrócił bym do tego moda i zrobił wszystko jak należy.
Będę toczył sobie nową pigułę. Z tego co pomierzyłem to tam standardowy gwint 1mm jest - bez problemu do zrobienia mojej maszynie.pier pisze: Jeśli znalazłbym kogoś kto wytoczyłby nową pigułę i koszt nie przekroczyłby samej latarki pewnie wrócił bym do tego moda i zrobił wszystko jak należy.
Jak się uda 1szt to może dorobię kilka na zapas i wrzucę do sklepiku.
O to super. Ja na pewno będę zainteresowany taką pigułą.Mieciu pisze:Będę toczył sobie nową pigułę. Z tego co pomierzyłem to tam standardowy gwint 1mm jest - bez problemu do zrobienia mojej maszynie.pier pisze: Jeśli znalazłbym kogoś kto wytoczyłby nową pigułę i koszt nie przekroczyłby samej latarki pewnie wrócił bym do tego moda i zrobił wszystko jak należy.
Jak się uda 1szt to może dorobię kilka na zapas i wrzucę do sklepiku.
Na kiedy planujesz to wytoczyć?
- smokuxx1987