Poczta Polska wprowadza podwyżki

....nie pasujące gdzie indziej...
ww296

Post autor: ww296 »

Nie przesadzajmy - fakt był problem z tym awizowaniem, ale skończył się jak pojawiła się opcja ponownego dostarczenia. Ja np z paczkomatów i wszystkiego po co trzeba iść rezygnuję, bo raz, że nie mam czasu a dwa rozleniwiłem się na tyle, że mi się po prostu nie chce.
Jak drobnicę kupuję (najczęściej z Chin) to zawsze wybieram najtańsza przesyłkę, jak coś istotnego (np do pracy) - to kurier.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

ww296 pisze:Nie przesadzajmy - fakt był problem z tym awizowaniem, ale skończył się jak pojawiła się opcja ponownego dostarczenia. Ja np z paczkomatów i wszystkiego po co trzeba iść rezygnuję, bo raz, że nie mam czasu a dwa rozleniwiłem się na tyle, że mi się po prostu nie chce.
Ponowne dostarczenie ? Spoko, u mnie mówią, że tego nie obsługują :)

Zrezygnowałeś z paczkomatów ? W sumie racja, lepiej stać na poczcie 20 minut w kolejce niż pod paczkomatem mniej niż minutę :)

Ja mam to szczęście, że znam się z listonoszem i dostaję paczki / listy, ale bardzo często wystarczy nowa osoba w terenie i awizo leży sobie w skrzynce.
ILPT
Vigo

Post autor: Vigo »

Jako, że inPost nie będąc dłużnym też podrożył opłaty za swoje paczkomaty (z 9,71zł do 11,28zł), to i cena 13zł za paczkę ekonomiczną PP nie jest już tak odstręczająca.
Jednak u mnie na poczcie póki co pustki, trzy okienka do wyboru do koloru, wysyłających na razie przestraszyli się nowych wyższych cen i odskoczyli.

___
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

Ja wolę i tak paczkomat - skoro w 90% przypadków i tak muszę udać się osobiście po paczkę to wolę odebrać ją sam kiedy mi pasuje i bez kolejki.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Z tymi okienkami ja bym nie przesadzał. Poczta główna 8 okienek, zazwyczaj czynne jest jedno, w porywach dwa :)

Poczta w moim rejonie 3 okienka - czynne jedno. Do tego jak wpadnie ci jakaś firma i wysyła 40 listów poleconych w standardowym systemie, to zaczyna się problem...
ILPT
ww296

Post autor: ww296 »

Zanim pojawiła się opcja ponownego dostarczania - listonosz, szczególnie jak był na zastępstwie to tylko wrzucał awizo do skrzynki - nawet nie próbował doręczyć. teraz sami się upominają - nie ma problemu że odbiera inna osoba bo i tak się im opłaca trochę czasu stracić niż przychodzić z tym samym znowu :). Co do paczek - jak napisałem - jak jest coś istotnego to kurier i to w dwie strony - nie mam umowy z kurierem ale za pomocą portali pośredniczących można również tanio wysłać przez kuriera - w tym roku nie byłem jeszcze na poczcie :) a drobnicę z Chin przynosi listonosz jak wspomniałem bez awizo :) Niestety zauważyłem że z drobnica - czasem listonosz przynosi z opóźnieniem, pewnie to wynika z tego, że dzięki tym ponownym doręczeniom maja więcej pracy i się czasem nie wyrabiają.

Przedtem zdarzało mi się czekać do okienka na poczcie ponad godzinę!!! Jak to była paczka to czasem robiłem trzy podejścia ale jak polecony to stałem bo mogło to być coś ważnego.

Jak kupuje na allegro np to zwracam szczególna uwagę na komentarze odnośnie czasu doręczenia, nawet w pozytywnych. Wtedy zwykle jest szybko a jak kurier to na drugi dzień.
fxxx

Post autor: fxxx »

Podnoszenia jakości ciąg dalszy RI859696027CN

dalej nie dostałem, a od tego samego nadawcy mam w sumie trzy paczki i jedną już wczoraj dostałem.
ODPOWIEDZ