Ładowarka z miernikiem pojemności i rezystancji - co wybrać?
Ładowarka z miernikiem pojemności i rezystancji - co wybrać?
Witam. Zdecydowałem się na wydanie większej kwoty i zakup ładowarki z funkcjami opisanymi krótko w temacie. Chciałbym, aby prąd rozładowania był możliwie jak największy. Maksymalna kwota jaką jestem w stanie wydać to ok. 120-130zł, chociaż mogę leciutko nagiąć ten budżet . nie jest dla mnie problemem dorobienie sobie osobnych koszyczków na 18650 itp, natomiast przydałoby się żeby sprzęt nie był zbyt wielkich gabarytów. Linki do konkretnych ofert na Banggood mile widziane. Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam.
Czy jest możliwość ładowania/rozładowania nią kilku ogniw osobno? Jeśli nie to w sumie też odpada... Może jakiś Opus? Wiem że jestem trochę wybredny, ale w końcu jest to pewnego rodzaju inwestycja i nie chcę źle wybrać Dzięki, pozdrawiam.
@down Oj, dzisiaj coś nie myślę, chodziło mi o Liitokale... przepraszam
@down Oj, dzisiaj coś nie myślę, chodziło mi o Liitokale... przepraszam
Ostatnio zmieniony wtorek 15 mar 2016, 21:10 przez Wojtk, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeszcze jedno pytanko, czy rozładowanie prądem 1A daje rzetelne wyniki pojemności? Bo zazwyczaj widziałem rozładowanie większymi prądami, gdyż lepiej oddaje zachowanie się ogniwa w praktyce - to mit czy fakt? Jeśli fakt to czy jest jakaś ładowarka która zapewni mi rozładowanie prądem 2A lub większym? Dziękuję.