O filmach dla dzieci YT itp...
piciex, nic mi nie mów o systemie podpowiadania YouTube treści jakie mogą interesować Zrobiłem jakiś czas temu błąd, że zalogowałem się na swoje YT z domu, gdzie dzieciaki oglądają bajki.... Teraz cyklicznie do playlisty mam dodawane Finger Family, myszka w paski, świnka Peppa i tym podobne
Sometimes darkness can show you the light
piciex, jak już tak wesoło off-topujemy (może żaden zły Admin nie usunie ) to mnie osobiście żałość ściska, że brak lub bardzo mało spopularyzowane są tego typu rymowanki, bajki dla małych dzieci, w jakiej nowszej i atrakcyjnej dla juniorów oprawie, wywodzące się z naszej kultury (nowszej mam nadzieję, coś graficznie lepszego od Bolka i Lolka, Reksia i co tam jeszcze było za moich czasów ). A tak dzieciaki skazane są na te "anglosaskie piardoły" z ew. polskim tłumaczeniem . Skazane w sumie nie są, zawsze można wyłączyć i to chyba jest dla ich młodych umysłów najzdrowsze.
Sometimes darkness can show you the light
Ja bardzo lubię kreskówkę Marta Mówi, polecam, bardzo mnie cieszy, że moja trzylatka ostatnio zamiast My Little pony woli Marte i Lola i Charlie - też bardzo polecam. Bolek i Lolek jest tez nowszy, a jakość animacji IMO nie ma najmniejszego znaczenia dla jakości bajki, no chyba że w takim sensie, żeby mniej migało i nie było okropnie jaskrawe, jak np. Rodzina Pytalskich, której treść jest fajna ale forma IMO okropna.
W ogóle u mnie w domu dzieciaki nie mają samowoli co do bajek, ja je muszę akceptować choć tylko z 10% tego co by chciały zabraniam, czyli jeszcze sporo im zostaje.
Nieraz ja decyduję, że ma być Zaczarowany Ołówek, albo żwirek i muchomorek, albo bolek, albo muminki np. polskiej produkcji, choć japońskie też lubię.
W ogóle to polecam też słuchowiska, choć tych dobrych jest mniej.
Pozdrawiam
W ogóle u mnie w domu dzieciaki nie mają samowoli co do bajek, ja je muszę akceptować choć tylko z 10% tego co by chciały zabraniam, czyli jeszcze sporo im zostaje.
Nieraz ja decyduję, że ma być Zaczarowany Ołówek, albo żwirek i muchomorek, albo bolek, albo muminki np. polskiej produkcji, choć japońskie też lubię.
W ogóle to polecam też słuchowiska, choć tych dobrych jest mniej.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wtorek 15 mar 2016, 19:08 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Witam
Pozdrawiam
Ja za to kocham Pat i Mat, czyli nieśmiertelni "Sąsiedzi", poza tym "Pingwiny z Madagaskaru"... Król Julian "rzondzi" Znaczy mój syn też bardzo lubimarmez pisze:Nieraz ja decyduję, że ma być Zaczarowany Ołówek, albo żwirek i muchomorek, albo bolek, albo muminki np. polskiej produkcji, choć japońskie też lubię
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Widzisz Bocian, przyszedł "zły admin" i nas wykopał z tym off-topem.
Propos miłościwie panującego Juliana to jest jeszcze taka podobna bajka z białymi królikami w roli głównej ("Inwazja Królików"). Płaczę na tym ze śmiechu, ale jednocześnie jestem przerażony, że to leci na kanałach dla dzieci, bo bliżej temu do Happy Tree Friends, niż do Bolka i Lolka.
Propos miłościwie panującego Juliana to jest jeszcze taka podobna bajka z białymi królikami w roli głównej ("Inwazja Królików"). Płaczę na tym ze śmiechu, ale jednocześnie jestem przerażony, że to leci na kanałach dla dzieci, bo bliżej temu do Happy Tree Friends, niż do Bolka i Lolka.
Ostatnio zmieniony wtorek 15 mar 2016, 21:46 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
- pegasus_sis
Bardzo fajna - rosyjska bajka dla dzieciaków Masza i niedzwiedz - polecam
A i w 2017 ma pojawić się nowy film z misiem uszatkiem
http://www.tvp.info/24306654/mis-uszate ... ilmu-wideo
A i w 2017 ma pojawić się nowy film z misiem uszatkiem
http://www.tvp.info/24306654/mis-uszate ... ilmu-wideo
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
Apropo małych dzieci w sieci http://m.youtube.com/watch?v=YmX20QCtBvw
Trzeba uważać, żeby nie powielić poniższego "schematu".piciex pisze:To spróbuj to wyłączyć trzylatkowi, który nie potrafi sobie sam tyłka podetrzeć, ale od roku biegle włada tabletem, telefonem, itp. Takie czasy, myśmy w tym wieku też rodziców wnerwiali, że o dziadkach nie wspomnę- to był wtedy etap Atari.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE