Jakie h4 wybrać?

Wszystko co świeci na czterech kółkach;)
MCSubi

Post autor: MCSubi »

I grubo ponad 100 PLN na paliwo do wytworzenia prądu na oświetlenie w czasie życia tych żarówek :mrgreen:
Jaro070
Kontakt:

Post autor: Jaro070 »

Jak jest z trwałością żarówek BOSMA? Zastanawiam się nad kupnem Extreme White za 12.90 zł. Założyłbym je jako światła mijania w E36.
:)
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

A po co ci te żarówki do mijania ? Pod względem "efektu Seby" świecą na biało, pod względem oświetlenia w nocy jest kiepsko, w deszczu nie widać kompletnie nic. Trwałość to loteria bo to produkt prosto z Chin który nie trzyma żadnych standardów. Jedne kopcą, inne zdychają po kilkuset kilometrach, inne mają krzywe żarniki itd.
ILPT
Jaro070
Kontakt:

Post autor: Jaro070 »

W drogowych mam założone Tungsram Bluish i chcę mieć podobną barwę w światłach mijania. W nocy i tak jeżdżę w okularach, więc barwa nie ma znaczenia.
:)
Awatar użytkownika
skaktus

Jak chcesz podobną barwę mijania tak jak na długich, załóż ten sam rodzaj żarówek.

Mam nadzieje, że chodzi ci o okulary korekcyjne, nie przeciwsłoneczne :twisted:
ILPT
Gregor887

Post autor: Gregor887 »

Jak barwa nie ma znaczenia to pewnie spawalnicze :mrgreen:
Awatar użytkownika
skaktus

Racja, skoro barwa nie ma znaczenia to spawalnicze :)

Niestety barwa ma znaczenie, przy żarówkach malowanych na niebiesko, spada ilość światła - taka farbka zabiera nawet 50% światła. Światło po takiej farbce dla naszych oczu to nic ciekawego - widzimy mniej, zasięg jest mniejszy, w deszczu często ciężko jest rozpoznać czy w ogóle światła są włączone.
ILPT
ODPOWIEDZ