Dobra cena!
Czy ładowarką Li 100 można ładować akumulatory NI-CD
Ostatnio zmieniony niedziela 13 mar 2016, 20:04 przez ronin78, łącznie zmieniany 1 raz.
BLF A6 za 97,91zł. http://www.banggood.com/BLF-A6-CREE-XPL ... 91823.html
Jak moje zabawy wykazały to z tym prądem nie jest do końca tak jak sobie niektórzy popularnie myśląfxxx pisze:@Robin tak, można. tylko najlepiej nie w rozmiarze AAA, bo prąd może być dla nich za duży.
To nie jest 500mA tylko do 500 bo często ładowarka ustawia mniejszy, podobnie jest z 1A to tez maksymalny który wyśle na akumulator, ale często go obniża potem znowu podwyższa do 1A i tak sobie faluje Pewnie w miarę możliwości odbioru prądu przez klienta
Pozdrawiam, Leszek
Czyli jeśli potrafi ładować na 1A to nagle ładowarka wariuje na 0,5A ?max4max pisze:Albo taki prąd dostaje z zasilacza/ładowarki ściennej - czytaj zasilacz/ładowarka nie wyrabia.
Nie sądzę
Tam nie chodzi jakieś "wariowanie" tylko zmniejszanie na pewien czas prądu ładowania, myślę że to raczej jakiś myk ładowarki do czegoś tam potrzebny
Ostatnio zmieniony poniedziałek 14 mar 2016, 19:51 przez cpt.Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Leszek
Witam
Moja dotarła wczoraj.
Przetestowałem ładując jakiś stary 18650 z baterii laptopowej.
Niestety dopiero pewien czas po zakończeniu ładowania zmierzyłem napięcie do
jakiego naładowana została bateria. Wynosiło 4,22V - dość wysoko (pomiar nie był wykonany natychmiast po zakończeniu ładowania).
Co sądzicie doniesieniach, że Lii-100 ładuje trochę za wysoko.
Znalazłem info o modyfikacji w celu lekkiego obniżenia napięcia o 0,03 - 0,05 V
http://budgetlightforum.com/node/44086
Co o tym sądzicie ?
Pozdrawiam
M.
Moja dotarła wczoraj.
Przetestowałem ładując jakiś stary 18650 z baterii laptopowej.
Niestety dopiero pewien czas po zakończeniu ładowania zmierzyłem napięcie do
jakiego naładowana została bateria. Wynosiło 4,22V - dość wysoko (pomiar nie był wykonany natychmiast po zakończeniu ładowania).
Co sądzicie doniesieniach, że Lii-100 ładuje trochę za wysoko.
Znalazłem info o modyfikacji w celu lekkiego obniżenia napięcia o 0,03 - 0,05 V
http://budgetlightforum.com/node/44086
Co o tym sądzicie ?
Pozdrawiam
M.
Kurcze, nie masz wcisniętych styków do środka? Męczę od paru dni tę ładowareczkę i wszystko łyka...ronin78 pisze:Moja Li-100 także dotarła , ale mam problem bo akumulator 18650 nie styka na plusie , chodzi o to że blaszka "plus " w ładowarce jest na równo z obudową , a ogniwo ma plus " schowany " kitajce o tym ni pomyśleli , czy trzeba w własnym zakresie jakąś blaszkę zesztukować .
Mam tak samo. Na razie robię tak, że wkładam ogniwo w trybie powerbanku. Kiedy diody się zaświecą, wiem, że ogniwo dobrze styka na plusie i przełączam w tryb ładowania.ronin78 pisze:Moja Li-100 także dotarła , ale mam problem bo akumulator 18650 nie styka na plusie , chodzi o to że blaszka "plus " w ładowarce jest na równo z obudową , a ogniwo ma plus " schowany " kitajce o tym ni pomyśleli , czy trzeba w własnym zakresie jakąś blaszkę zesztukować .
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC