Zakup ładowarki i akumulatorków 18650 Protected

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Piotrek K.

Zakup ładowarki i akumulatorków 18650 Protected

Post autor: Piotrek K. »

Postanowiłem kupić ładowarkę i akumulatorki 18650 protected.
Zastanawiam się nad tym:
http://www.allegro.pl/item667011414_lad ... 17670.html
http://www.allegro.pl/item666567663_ory ... i_ion.html

Czy to dobry wybór czy polecilibyście jednak coś innego?
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

No w sumie dobry wybór tylko przepłacisz słono :/
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Oprócz przepłacania, jest inne ale - akumulatorki Ultrafire nie mają najlepszej opinii, zarówno jeśli chodzi o pojemność, jak i niezawodność.
Piotrek K.

lennin pisze:tylko przepłacisz słono :/
Zakupy w PL mają swoje zalety i wady niestety :/
phantom pisze:akumulatorki Ultrafire nie mają najlepszej opinii, zarówno jeśli chodzi o pojemność, jak i niezawodność.
Jakie są zatem warte uwagi (będą używane do latarki z driverem pobierającym 1,5~2A z akumulatorka) ?
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Piotrek K. pisze:
lennin pisze:tylko przepłacisz słono :/
Zakupy w PL mają swoje zalety i wady niestety :/
phantom pisze:akumulatorki Ultrafire nie mają najlepszej opinii, zarówno jeśli chodzi o pojemność, jak i niezawodność.
Jakie są zatem warte uwagi (będą używane do latarki z driverem pobierającym 1,5~2A z akumulatorka) ?
Osobiście polecam te od AW - możesz takie dostac chocby w Jet-Pol lub na Allegro jesli nie chcesz kupowac bezposrednio od producenta.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Piotrek K. pisze: Jakie są zatem warte uwagi (będą używane do latarki z driverem pobierającym 1,5~2A z akumulatorka) ?
Jakiś czas temu nabyłem nowe TrustFire jestem zadowolony z zakupu. Pojemność realna, sądząć po czasie świecenia latarki z MC-E około 10% większa od słynnych AW (posiadam i używam również). Nie miałem z nimi problemów jak do tej pory.
Różnica w cenie w porównaniu z AW 2x, różnica w pojemności na korzyść TF, różnicy w jakości pracy nie widzę.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

greg - tylko się cieszyć z udanego zakupu :) Mam nadzieję (szczerze), że zarówno wydajność jak i żywotność będą również lepsze i że będziesz zadowolony z TF. Ja jak do tej pory nie trafiałem na tak dobre TF lub UF... Albo moze wydawało mi się, że latarka (na mocno podkręconym sterowniku) zasilana z AW świeciła nieco jasniej - może to być poprostu złudzenie wynikające z "chciejstwa" ;) A swoja drogą to fakt, że akusy od AW też nie trzymają deklarowanej pojemności... Ot, Chińczyki jak i inne w sumie.
Ostatnio zmieniony czwartek 01 sty 1970, 01:00 przez Pikom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
phantom

Faktycznie te Trustfire zdobywają praktycznie same pozytywne opinie. AW też są niezłe, ale mają trochę kosmiczną cenę, szczególnie w Polsce (w cenie jednego ogniwa AW w PL masz 4 szt. Trustfire z dealextreme.com).
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Ja akurat sobie je bardzo chwale i nigdy nie mialem z nimi zadnego problemu.
Piotrek K.

Pikom pisze:Osobiście polecam te od AW - możesz takie dostac chocby w Jet-Pol lub na Allegro jesli nie chcesz kupowac bezposrednio od producenta.
18650 AW 2200mAh kosztują 70zł czyli prawie tyle co 3sztuki UltraFire na alledrogo - wolę chyba jednak mieć 3 UltraFire niż jeden AW.
greg pisze:Jakiś czas temu nabyłem nowe TrustFire jestem zadowolony z zakupu. Pojemność realna, sądząć po czasie świecenia latarki z MC-E około 10% większa od słynnych AW (posiadam i używam również). Nie miałem z nimi problemów jak do tej pory.
Różnica w cenie w porównaniu z AW 2x, różnica w pojemności na korzyść TF, różnicy w jakości pracy nie widzę.
Jeżeli są lepsze to chętnie bym kupił ale nie za bardzo pasuje mi zabawa w PayPal itp. , także na razie wybór pozostaje mi jeden: szare Ultrafire 2400mAh z allegro :neutral:
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Ja mam wlasnie te same lc 18650 ultrafire i jakos albo trafilem na dobre sztuki albo sa poprostu ok. Ale nie wie mczemu nie chcesz zakupic na dx ? przeciez pay pal to nic strasznego a zaoszczedzisz sporo pieniedzy. No ale jak wolisz to Twoje pieniadze :-)
biker

Post autor: biker »

podepne sie pod temat bo tez szukam jakiejs ladowarki do 18650.
Jaka byscie polecili? Moze byc z dealextreme. Byle by mi nie spalila chalupy ;)
Awatar użytkownika
phantom

Piotrek K.

Ta z mojego pierwszego linka jest właśnie z DX
Tu masz recenzję bardzo podobnej (jak takiej samej):
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=13095
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

Piotrek K. jak chcesz kupić to mam zapaczkowane 2xTrustfire 2500