Witam, mój Olight M20 zaliczył awarie. Mianowicie po wymianie diody znikły tryby a latarka świeci ciągle w max. Latarka tuż po zamianie diod świeciła normalnie i tryby działały prawidłowo aż w którym momencie w trakcje kręcenia głowicą stanęła w max i koniec, zero reakcji. Rozebrałem i obejrzałem dokładnie driver, lutowanie diody, itp. lecz nie widzę niczego podejrzanego. Diodę zmieniałem w niej nie pierwszy raz więc to raczej nie jest bezpośrednia przyczyna.
Może ktoś ma jakiś pomysł co mogło nawalić.
Olight M20 - Brak zmiany trybów
- smokuxx1987
- przemek1602
Popatrz bo jak zaczynałem modować to convoyu miałem to samo, gorąca jest dlatego bo prąd leci prosto z ogniwa, okazało się zwarcie do masy i po naprawie wszystko ok.
Ostatnio zmieniony piątek 11 mar 2016, 19:15 przez przemek1602, łącznie zmieniany 1 raz.
Przemek 1602, latarka była "gorąca" tylko przez chwile kiedy jeszcze zmieniała tryby. Później ją wyłączyłem bo mnie zaniepokoiła ta temperatura, po ponownym uruchomieniu okazało się ze świeci tylko w max i już się nie grzeje. Obejrzałem wszystko bardzo dokładnie pod lupą i nic nie zwiera. Trudno. Kupię teraz drivera pod XML i takąż diodę i niech świeci jak szatan
Oryginalnie była jeszcze na XR-E 250lm. Moduję głównie na rower.
Oryginalnie była jeszcze na XR-E 250lm. Moduję głównie na rower.