Uchwyt samochodowy do telefonu
Uchwyt samochodowy do telefonu
Witam,
Poszukuję uchwytu do samochodu, dla telefonu 5" w celu używania go jako nawigacji, nie koniecznie musi kosztować on dolara, jeśli mam dopłacić ale mieć gwarantowaną jakość (np. produkty blitzwolf) to dopłacę. Nie ma ktoś może czegoś sprawdzonego?
Pozdrawiam
Poszukuję uchwytu do samochodu, dla telefonu 5" w celu używania go jako nawigacji, nie koniecznie musi kosztować on dolara, jeśli mam dopłacić ale mieć gwarantowaną jakość (np. produkty blitzwolf) to dopłacę. Nie ma ktoś może czegoś sprawdzonego?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony środa 09 mar 2016, 21:01 przez lumenoman, łącznie zmieniany 1 raz.
A jakie mocowanie? Jak do kratki wentylacyjnej to ten poniżej trzyma się nad wyraz solidnie. Tylko, że mocowanie do kratek samo w sobie nie jest wygodne.
http://www.banggood.com/Universal-Car-A ... 66773.html
http://www.banggood.com/Universal-Car-A ... 66773.html
- lord_craven
Jeśli szukasz dobrej jakości to polecam produkty marki ROCK. W opisie podają, że pasuje do Z3, w komentarzach ktoś wspomina o Z2- nie wiem jak to się ma wymiarami do Z1.
No i jeszcze oprócz uchytów na szybę i nawiewy, istnieją takie cuda na kierownicę. Jakością nie powala, ale jak nie ładujesz akurat telefonu to jest to wygodne rozwiązanie.
No i jeszcze oprócz uchytów na szybę i nawiewy, istnieją takie cuda na kierownicę. Jakością nie powala, ale jak nie ładujesz akurat telefonu to jest to wygodne rozwiązanie.
ja znowu polecę coś innego, szukałem czegoś co będzie miało funkcję ładowania bezprzewodowego oraz możliwość montażu także na desce rozdzielczej samochodu, po przeczytaniu i obejrzeniu różnych testów wybrałem uchwyt firmy iottie model z Qi, możesz zerknąć jak to wygląda np. tutaj cena jest większa od dolara w zestawie jest porządna ładowarka 2A, uchwyt jest bardzo funkcjonalny, świetnie trzyma się plastików, nie zasłaniając zupełnie widoczności, bardzo dobry i intuicyjny sposób wkładania i wyjmowania telefonu. Bardzo stabilny, ładnie ładuje bezprzewodowo, a przez to że nie jest umocowany do szyby to w upalne dni telefon nie przegrzewa się w słońcu.
Używałem oryginalnego uchwytu Samsunga, dokładnie takiego jak poniżej, ale doprowadzał mnie do szału.
Jeśli nie przewoziłem telefonu, to musiałem go odklejać od szyby, bo trzeszczał i klekotał.
Klekotały te "łapki", które trzymają telefon. Po założeniu i ściśnięciu telefonu było już cicho.
Poza tym, któregoś razu zachciało mi się zakupić pancerną (tzw. hybrydową) obudowę do telefonu i okazało się, że "łapki" są za krótkie, żeby utrzymać dość mocno pogrubiony telefon.
Obecnie od roku używam klipsa z przyssawką:
Klips kupiłem w hipermarkecie, za jakieś dziesięć złotych.
Pomimo, że może nie wygląda jakoś specjalnie solidnie, od roku sprawdza się znakomicie.
Dzięki przegubowi kulowemu jest regulowany we wszystkich płaszczyznach.
Naprawdę polecam. To rozwiązanie jest zadziwiająco funkcjonalne.
Jeśli nie przewoziłem telefonu, to musiałem go odklejać od szyby, bo trzeszczał i klekotał.
Klekotały te "łapki", które trzymają telefon. Po założeniu i ściśnięciu telefonu było już cicho.
Poza tym, któregoś razu zachciało mi się zakupić pancerną (tzw. hybrydową) obudowę do telefonu i okazało się, że "łapki" są za krótkie, żeby utrzymać dość mocno pogrubiony telefon.
Obecnie od roku używam klipsa z przyssawką:
Klips kupiłem w hipermarkecie, za jakieś dziesięć złotych.
Pomimo, że może nie wygląda jakoś specjalnie solidnie, od roku sprawdza się znakomicie.
Dzięki przegubowi kulowemu jest regulowany we wszystkich płaszczyznach.
Naprawdę polecam. To rozwiązanie jest zadziwiająco funkcjonalne.
-
Tylko to. Długo szukałem zanim kupiłem. Gumki w kształcie klina dobrze trzymają telefon, można łatwo przekręcić do pozycji poziomej. Ja w swoim przerobiłem mocowanie na wkręty do deski rozdzielczej.dr.w pisze:Samsung EE-V200SABEGWW
Nie zauważyłem tego. Rzadko jeżdżę bez telefonu.Voit pisze:bo trzeszczał i klekotał.
To na drugim zdjęciu kupiłem kiedyś w Auchan-ie za kilkanaście zł. z tym, że materiałem na przyssawkę nie jest zwykły silikon czy guma tylko taka trochę galaretowata masa. Można to przyczepić do chropowatej deski rozdzielczej - potem kupiłem ich jeszcze kilka. Nie jest to wzór jakości - ale utrzymuje praktycznie każde urządzenie - użytkuję z nawigacją 5 cali i różnymi telefonami - sprawdza się bardzo dobrze a z racji ceny mam to zamontowane w każdym samochodzie i nie muszę walczyć z przepinaniem. Raz przypięte przetrzymało ponad rok (i nadal trzyma) i na desce i na szybie. Przetrzymało i upały i mróz. Jest krótkie wiec drgania są bardzo niewielkie, jedyny minus to to, że jak wisi na szybie ma tendencje do obniżania na kulce plastykowej - dokręcając zniszczyłem plastykową nakrętkę - pękła - zamiast tego wstawiłem zwykłą budowlaną metalową - działa bez zarzutu.
Jeśli chcemy mieć ładowanie indukcyjne wystarczy w prosty sposób wmontować płytkę indukcyjną i za max kilkadziesiąt zł mamy pełny wypas.
Dedykowane markowe uchwyty są dużo solidniejsze, ale wpinanie i wypinanie z nich telefonu jest trudne w porównaniu do tego. A inwestowanie w dedykowany uchwyt ~ 200 zł uważam za zwykłe marnotrawstwo.
Jeśli chcemy mieć ładowanie indukcyjne wystarczy w prosty sposób wmontować płytkę indukcyjną i za max kilkadziesiąt zł mamy pełny wypas.
Dedykowane markowe uchwyty są dużo solidniejsze, ale wpinanie i wypinanie z nich telefonu jest trudne w porównaniu do tego. A inwestowanie w dedykowany uchwyt ~ 200 zł uważam za zwykłe marnotrawstwo.