NANJG 105C i firmware nlite.hex
Teraz to całkiem kaszana-avrdude widzi procek,Dybkowski go nie widzi.
Avrdude programuje fusy,ale przy odczycie wracają do starych ustawień.
Drugi driver-Dybkowski go widzi,avrdude nie widzi.
W avrdude przy odczycie fusów nie jest zaptaszkowana żadna opcja,mimo to można go zaprogramować,weryfikacja bez problemów.
Avrdude programuje fusy,ale przy odczycie wracają do starych ustawień.
Drugi driver-Dybkowski go widzi,avrdude nie widzi.
W avrdude przy odczycie fusów nie jest zaptaszkowana żadna opcja,mimo to można go zaprogramować,weryfikacja bez problemów.
Witam
Mam i używam AVR USBISP , ale w Pl można też w rozsądnej cenie kupić, np. allegro
Mam też klasyczny na LPT, który dawno temu zrobiłem, ale już praktycznie nie używam, leży w rezerwie.
Pozdrawiam
Mam i używam AVR USBISP , ale w Pl można też w rozsądnej cenie kupić, np. allegro
Mam też klasyczny na LPT, który dawno temu zrobiłem, ale już praktycznie nie używam, leży w rezerwie.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Czasami pojawia się błąd 0x0040,ale z trzema sztukami poradziłem sobie.Manekinen pisze:Czy błąd zawsze występuje pod adresem 0x0060? Spróbuj zrobić manualny chip erase. Jeśli adresy losowe to raczej błędy komunikacji, obniżaj prędkość, może AMC stawiają zbyt duży opór na linii MISO przy dużej prędkości.
Program p.Dybkowskiego,pierwsze trzy nóżki procka mają być rozwarte,wszystkie gwiazdki mają być rozwarte,łącznie z resetem.Została mi jedna sztuka,ale tu chyba wylutuję procka i wlutuję drugi,już zaprogramowany.
Opcja programu to erase&program all,fusebity zaznaczone ręcznie.