Zakup taniej latarki z Aliexpres na korpus do budowy własnej
-
Zakup taniej latarki z Aliexpres na korpus do budowy własnej
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post. Do przyłączenia skłoniło mnie parę błędnych zakupów które doprowadziły mnie to tego wielkiego źródła wiedzy.
Kolega zakupił na Aliexpress latarkę za okoł 4-5$. Wygląda ona jak Convoy C8 ale świeci tak sobie. Pytanie moje czy będzie się ona nadawała jako korpus do budowy czegoś porządnego?
Link do Aliexpress:
Adres
Kolega zakupił na Aliexpress latarkę za okoł 4-5$. Wygląda ona jak Convoy C8 ale świeci tak sobie. Pytanie moje czy będzie się ona nadawała jako korpus do budowy czegoś porządnego?
Link do Aliexpress:
Adres
-
Chodziło bardziej o to, czy jest pusta czyli dziura na przestrzał - wtedy raczej słabo jeśli chodzi o użycie tego do czegoś więcej jak patrzenia... Czy pełna piguła i dioda z podłożem może odprowadzić ciepło. Wtedy można coś z tym podziałać. Wymienić diode oraz sterownik i kto wie co z tego ciekawego będzie
Ostatnio zmieniony czwartek 25 lut 2016, 21:10 przez wujek_red, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- smokuxx1987
Drivery wsadzony tak na wcisk.
Odetnij kable od diody i przez dziury wypchnij driver.
Skoro słabo świeci to driver do wymiany.
Podkładka centrująca na diodzie jest za wysoka i zatrzymuje dużo światła.
Reszta postępowania jak przy standardowych poprawkach, czyli kable silikonowe, sprawdzenie włącznika czy dobrze przewodzi prąd, mostek sprężynek i jakieś krążki na końce, dobra pasta termo, można się pokusić o diodę na miedzianym podłożu.
Pewnie za całość wyjdzie drożej niż za gotowego convoya
Odetnij kable od diody i przez dziury wypchnij driver.
Skoro słabo świeci to driver do wymiany.
Podkładka centrująca na diodzie jest za wysoka i zatrzymuje dużo światła.
Reszta postępowania jak przy standardowych poprawkach, czyli kable silikonowe, sprawdzenie włącznika czy dobrze przewodzi prąd, mostek sprężynek i jakieś krążki na końce, dobra pasta termo, można się pokusić o diodę na miedzianym podłożu.
Pewnie za całość wyjdzie drożej niż za gotowego convoya
- pegasus_sis
-