Mag 6D mod

co i jak zrobiłem...
madmun

Mag 6D mod

Post autor: madmun »

Witam.

Szukam natchnienia w rozwiązaniu mojego problemu ze wszystkich stron

Dostałem za piwko 6D w troszku złym stanie - guzik $@#% , brak sprężynki itp. ale już jest w dobrym stanie

I sobie teraz Mag stoi i czeka na nowe duszą, nom ale jak zwykle problemy, Mag ma stać się bojowym światłem o nie specjalnej długości świecenia. Liczy się tylko moc moc moc. Napewno będzie w środku siedziała żarówka. Raz że taniej, dwa kolor diod mnie dobija. No i utkonołem .....

1.http://www.kaidomain.com/WEBUI/ProductD ... anID=3793- reflektor MOP
2.http://www.zbattery.com/Batteries/D-Cel ... 2V-Battery -6xR20
3.http://www.lighthound.com/index.asp?Pag ... rodID=1070 no i serce ROP
4. No i moze sie szarpne na szkiełko UCL :D

i to tyle, ciesze się z nowej latarki.

Druga opcja to Mag85 - tyle ze mam problem ze znalezieniem tej części (miedziana oprawa)
Trzecia i czwarta opcja z chęcią wysłucham :mrgreen:

Najbardziej mnie wkurza w tym zasilanie ... ładowanie 6 r20 bedzie trwało wieki... i troszke drogo mnie to wyniesie. Jakieś pomysły, puki jeszcze nic nie kupiłem (zamierzam w tym tygodniu) jestem otwarty na wszelkie propozycje (tyle mi tu nie wylećcie z HID Chichot . Minimum jaki chce osiągnąć to 700 Lumenów.
c++

Post autor: c++ »

Uciąć maga do rozmiaru 3D, rozwiercić tube pod dwa 18650 lub wsadzić AA.
Z żarówki nie osiągniesz 700lm- jedynie SF m ma 500lm z żarówki- to chyba max- nie wiem. Proponuje Ci HID'a- bo w 400zł się zmieścisz.
Najważniejsze sa pieniądze- ile masz??
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

a mi zal by bylo ciąć takie fajne, dlugie body!
Moze jednak pozostac przy R20, co do ladowania mozemy pomyslec o czyms szybkim, kwestia tylko zebys mial odpowiednie akkusy ktore mozna tak ladowac.
madmun

Dobra jak bym chciał 3D uwierz kupiłbym 3D a z tą 6 bym nic nie robił .... Nie robie moda 6D bo go mam tylko dlatego ze mi się podoba

C++ z żarówki osiągnę 700 lumenów spokojnie. Sprawdź sobie co to jest ROP:) i luknij na Mag85 :wink: dalej, hid za 400zł ?? :cool: jestem co najmniej zdziwiony i zaszokowany > żarówka, pakiet Li-On , przełącznik nowy, przetwornica , lustro chyba się pogubiłeś :mrgreen:

Calineczka > zostać przy ROP czy jakieś inne pomysły ..

Hmm aku przez prostownik ładować ??
c++

madmun pisze:hid za 400zł ??
Mówie o lampie, balaście, i czego tam jeszcze potrzeba, żeby go odpalić Body masz- reszta sprawy dość tanie.
madmun

C++ błagam sprawdź ceny przed napisaniem następnego posta ok ???

P.S Spr ROP i mag85 ??
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...albo daj nam źródło/namiary na twojego zaopatrzeniowca :mrgreen:
madmun

Calineczka pisze:...albo daj nam źródło/namiary na twojego zaopatrzeniowca :mrgreen:

ooo albo tak :) I kup dla mnie z 10 takich kompletów to zrobie swoją wersje T5 :D T6 :twisted: :twisted:
c++

Dobra- ja sie już nie wtrącam. :???:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

C++, nie chodzi o wtrącanie....zależy nam na rzetelnych wypowiedziach, jak Ty potrafisz znaleźć taką ofertę to się pochwal..albo na drugi raz zanim napiszesz jakieś cyfry-użyj kalkulatora, pomyśl...piszę to całkiem nie złośliwie....po prostu taki masz charakter, czasem jesteś szybszy od klawiatury...;D
mura

Post autor: mura »

Madmun mag już świeci
ja robię coś podobnego tylko na 4D, zastanawia mnie tylko ten reflektor http://www.kaidomain.com/WEBUI/ProductD ... ranID=3793 dlaczego taki drogi, jakiś specjalny odblask czy co ?
madmun

Puki co się zastanawiam nad zasilaniem ......

zasialnie do maga do koszt koło 80$ :( do 6d , znaczniej lepiej/taniej kupić 2d i bawić się z ogniwami lion

ed. dlaczego taki drogi - ja tam raczej myślę że jest tani , nie zrobisz czegoś takiego w warunkach domowych , midi próbował ale się tylko po wkurzał bo strasznie czasochłonne zajęcie a i tak nie wyjdzie jak robione maszynowo, poza tym jest teksturowany czego raczej nie wykonasz w domciu

Pytanie do Ciebie
Jakie chcesz zasilanie
Jaka żarówka
Jaka oprawka

P.S luknij sobie na cpf na modyfikacje zarówkowe magów
mura

Post autor: mura »

Ja mam podróbkę maga czyli mactroinic, dopasowałem bez większych problemów halogen na trzonku H3 tymczasowo jest to Osram 12v +40%, zasilanie 4x18650.
madmun

Projekt został zarzucony :neutral: do dnia dzisiejszego :mrgreen:

Dzięki firmie Peli stałem się posiadaczem ROP za darmo :grin:

Teraz zostaje oczekiwanie na Reflektor z Kai co może troche potrwać,

Zmiana podejścia do zasilania <tymczasowo> niestety będzie to 6 adapterów r20 a w nich 6aku AA /// Rop długo na tym nie pociągnie ale trudno się mówi :twisted:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

No to super, rozumiem ze prace pojda do przodu?
Pochwal sie tym ROP-em, machnij jakies fotki... :wink:
ODPOWIEDZ