Tania latarka do lasu.
Właśnie aż tak mi nie zależy, bo gdyby zaskoczyła mnie mgła czy mocne zachmurzenie, a akumulator w telefonie byłby na wyczerpaniu, to gdyby padła miałbym mały problem.
Teoretycznie mam Tikkine, ale latarka jest dość kiepska.
Wyjdę gdzieś wieczorem jak nie będzie padało, i cyknę fotkę jak to się prezentuje w porównaniu do lampy z Xperii M2
Teoretycznie mam Tikkine, ale latarka jest dość kiepska.
Wyjdę gdzieś wieczorem jak nie będzie padało, i cyknę fotkę jak to się prezentuje w porównaniu do lampy z Xperii M2
A nie lepiej brać S2+ w wersji mocniejszej 2,1A lub 2,8A(ceny zbliżone)- jeśli zajdzie potrzeba można dać na full i dzień w nocy zrobić, a tak normalnie to starczy i 40%, bo świecić będzie zbliżony czas jak i da podobną ilość światła co wersja 1,4A.
Zawsze osobiście wolę mieć zapas mocy nawet jeśli teraz nie potrzebny to nie zna się dnia ni godziny kiedy duża ilość światła może być zbawienna(a w myśl zasady z pustego to i Salomon nie naleje).
Sam mam wersje 2,8A i słabszej bym nie brał(nie zawsze potrzeba maks mocy ale zapas w razie czego jest) ale co kto woli.
Zawsze osobiście wolę mieć zapas mocy nawet jeśli teraz nie potrzebny to nie zna się dnia ni godziny kiedy duża ilość światła może być zbawienna(a w myśl zasady z pustego to i Salomon nie naleje).
Sam mam wersje 2,8A i słabszej bym nie brał(nie zawsze potrzeba maks mocy ale zapas w razie czego jest) ale co kto woli.
Problemem 2,8 A nie jest to że jest za dużo światła, tylko to że praca w bezruchu może spowodować zużycie diody.
Dlatego dla osób które nie potrafią/nie chcą modyfikować i nie zdają sobie sprawy z konsekwencji taka latarka nie jest najlepszą opcją. Już kilkanaście minut świecenia w tym trybie może spowodować pogorszenie parametrów diody.
Sugerował bym 2,1 A max.
Dlatego dla osób które nie potrafią/nie chcą modyfikować i nie zdają sobie sprawy z konsekwencji taka latarka nie jest najlepszą opcją. Już kilkanaście minut świecenia w tym trybie może spowodować pogorszenie parametrów diody.
Sugerował bym 2,1 A max.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 22 lut 2016, 17:37 przez ww296, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakież to modowanie jeśli podstawowym modem w każdej latarce jest wymiana pasty termicznej pod dioda i pacnięcie jej na gwint. Już nie przesadzajmy z tym modowana czy nie. Do czasu gdy nie ma dodatkowego czujnika temperatury i zmiany oprogramowania jest to podstawowa wersja.
Wersja 2,1A jest swoistym optimum- ilość światła, czas pracy, temperatury w spoczynku które są znośne... więcej nie ma sensu bo konstrukcja latarki nie jest w stanie odprowadzić nadmiaru ciepła w stanie spoczynku.
Wersja 2,1A jest swoistym optimum- ilość światła, czas pracy, temperatury w spoczynku które są znośne... więcej nie ma sensu bo konstrukcja latarki nie jest w stanie odprowadzić nadmiaru ciepła w stanie spoczynku.