Tania latarka do lasu.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
K2R2

Post autor: K2R2 »

Właśnie aż tak mi nie zależy, bo gdyby zaskoczyła mnie mgła czy mocne zachmurzenie, a akumulator w telefonie byłby na wyczerpaniu, to gdyby padła miałbym mały problem.
Teoretycznie mam Tikkine, ale latarka jest dość kiepska.
Wyjdę gdzieś wieczorem jak nie będzie padało, i cyknę fotkę jak to się prezentuje w porównaniu do lampy z Xperii M2 :D
Awatar użytkownika
Ven0n

Post autor: Ven0n »

Dlatego kupujesz Convoya i dodatkowe ogniwo(Albo nawet dwa*) tutaj na forum ze sklepiku i masz ponad 3(Albo nawet i 5*) godz świecenia na pełnej.
Convoy S2 3.04A by Dariusz70
UltraFire S5 Mod
Convoy S2+ 3x XP-G
Convoy C8 XML U4 1C
Convoy C8 XP-G
K2R2

To wielkie dzięki, wybiorę Convoya
Awatar użytkownika
komor

Post autor: komor »

K2R2, nie wiem czy chłopaki to wystarczająco dobrze zaznaczyli. Pełna moc takiej latarki to sporo światła. Spokojnie będziesz mógł dobrze i dłużej oświetlać sobie drogę korzystając z trybu 50%. I mniej.
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
luzik

Post autor: luzik »

K2R2- czytasz czasami PW?
K2R2

Czytam czytam, tylko mało czasu mam :D
darekka

Post autor: darekka »

A nie lepiej brać S2+ w wersji mocniejszej 2,1A lub 2,8A(ceny zbliżone)- jeśli zajdzie potrzeba można dać na full i dzień w nocy zrobić, a tak normalnie to starczy i 40%, bo świecić będzie zbliżony czas jak i da podobną ilość światła co wersja 1,4A.
Zawsze osobiście wolę mieć zapas mocy nawet jeśli teraz nie potrzebny to nie zna się dnia ni godziny kiedy duża ilość światła może być zbawienna(a w myśl zasady z pustego to i Salomon nie naleje).

Sam mam wersje 2,8A i słabszej bym nie brał(nie zawsze potrzeba maks mocy ale zapas w razie czego jest) ale co kto woli.
ww296

Post autor: ww296 »

Problemem 2,8 A nie jest to że jest za dużo światła, tylko to że praca w bezruchu może spowodować zużycie diody.
Dlatego dla osób które nie potrafią/nie chcą modyfikować i nie zdają sobie sprawy z konsekwencji taka latarka nie jest najlepszą opcją. Już kilkanaście minut świecenia w tym trybie może spowodować pogorszenie parametrów diody.
Sugerował bym 2,1 A max.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 22 lut 2016, 17:37 przez ww296, łącznie zmieniany 1 raz.
darekka

Post autor: darekka »

No przecież pisałem o 2,1A i ewentualnie 2,8A. Z drugiej strony to raczej nawet laik powinien wyczuć nadmiar ciepła ale kto wie...
michal1

Post autor: michal1 »

Niemodowana 2,8A może się słabiej nagrzać (na zewnątrz) niż modowana 2,1A. :)
wujek_red

Post autor: wujek_red »

Jakież to modowanie jeśli podstawowym modem w każdej latarce jest wymiana pasty termicznej pod dioda i pacnięcie jej na gwint. Już nie przesadzajmy z tym modowana czy nie. Do czasu gdy nie ma dodatkowego czujnika temperatury i zmiany oprogramowania jest to podstawowa wersja.

Wersja 2,1A jest swoistym optimum- ilość światła, czas pracy, temperatury w spoczynku które są znośne... więcej nie ma sensu bo konstrukcja latarki nie jest w stanie odprowadzić nadmiaru ciepła w stanie spoczynku.
michal1

Post autor: michal1 »

Zmiana pasty już dużo daje, ale najwięcej wymiana podłoża. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że tylko latarka ze zmienionym sterownikiem jest modowaną. Poprawki elektryczne i termiczne dużo dają.
ww296

Post autor: ww296 »

Wg mnie najważniejszy mod to zmiana podłoża - reszta to kosmetyka, jeśli chodzi o Convoya.
ODPOWIEDZ